1dienas
19stundas
36minūtes
17sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Putins-mobšiza”: ko propagandiste Skabejeva mums cenšas pavēstīt ar savu video nosaukumiem?
foto: Telegram
Kremļa propagandistes Olgas Skabejevas domu lidojums, sacerot failu nosaukumus videoklipiem ar Vladimiru Putinu, ieintriģējis interneta ložņātājus.
Pasaulē

“Putins-mobšiza”: ko propagandiste Skabejeva mums cenšas pavēstīt ar savu video nosaukumiem?

Jauns.lv

Interneta ložņas, kuri specializējas uz Krievijas-Ukrainas kara un Kremļa propagandistu aktivitāšu atspoguļošanu pamanījuši kaut ko dīvainu raidījuma “60 minūtes” vadītājas Olgas Skabejevas “Telegram” kontā.

“Putins-mobšiza”: ko propagandiste Skabejeva mums ...

Cilvēku uzmanību pievērsuši propagandistes oficiālā “Telegram” kanāla videoklipi, precīzāk – to nosaukumi, kādi tie atrodami Skabejevas datorā vai jebkurā citā ierīcē, no kuras tiek publicēts šī sociālā tīkla konta saturs.

Katrs šāds digitāls foto vai videofails satur tā saucamos “EXIF” datus – informāciju par faila tapšanas laiku, vietu, nosaukumiem, izmaiņām un tamlīdzīgi.

Vairums sociālo tīklu šo informāciju no augšupielādētajiem failiem noslēpj, taču “Telegram” ir no retajiem, kuri šos datus “nesakropļo”.

Rezultātā lejupielādējot foto vai video no “Telegram” kanāla, jūsu ierīce to piedāvās saglabāt ar tādu faila nosaukumu, ar kādu to uzlādējis konta pārvaldītājs.

Un te nu sākas interesantais.

Skabejevas kontā videoklipiem par Krievijas līderi Vladimiru Putinu atrodami visnotaļ dīvaini nosaukumi.

To starpā ir tādi kā “Putins-mobšiza”, kas, iespējams, radies, iedvesmojoties no mobilizācijas tēmas, “Puten” un “Piņja”, kas, pierakstīts kirilicā, tulkotos kā “putekļi”.

Putins apmeklē mobilizēto karavīru poligonu

Grūti ir prognozēt, vai Kremļa kontrolētais “Rossia-1” kanāls piedos Skabejevai šādu daiļradi, brīvdomāšanu, neatņemot šī gada Ziemassvētku bonusu.

Necik vieglāk nebūs izdibināt, kas, sacerot šādus failu nosaukumus videoklipiem ar Putinu, darījies galvā viņai pašai vai – kas nav izslēgts – personai, kurai uzticēti propagandistes sociālo tīklu konti.