foto: AFP/Scanpix
"Deviņvīri" atskatās uz augusta un septembra notikumu TOP
Pasaulē
2022. gada 1. oktobris, 05:48

"Deviņvīri" atskatās uz augusta un septembra notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējo mēnešu interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Kas bagāts, tas labi ēdis

foto: IPA / BACKGRID/ Vida Press

76 gadus vecais spraiga sižeta filmu zvaigzne Silvestrs Stalone miesassarga pavadībā dodas pusdienot uz vienu no slavenākajiem Milānas un Itālijas restorāniem "Il Salumaio di Montenapoleone".

Cietais rieksts pret sauli

foto: TheImageDirect.com/ Vida Press

Reiz tik bezbailīgais un kino visu cilvēci daudzreiz glābušais Brūss Viliss Losandželosā slēpjas no spilgtas saules stariem.

Par drosmi cīņā ar neredzamo

foto: ?dil Toffolo/Cover Images/INSTAR/ Vida Press

Turcijas pilsētā Izmirā atklāts piemineklis, kurš veltīts pandēmijas varoņiem – proti, tiem ārstiem un medicīnas darbiniekiem, kuri zaudēja dzīvību, apkarojot kovida epidēmiju.

Ģitāra karoga vietā

foto: Katrina Benzova/Gibson/Cover Ima/ Vida Press

Pasaulslavenā mūzikas instrumentu firma "Gibson" saražojusi vairākus desmitus elektroģitāru "Guitars For Peace", kas izkrāsotas ukraiņu karoga krāsās. Patlaban ar tām muzicē tādas zvaigznes kā Pols Makartnijs, "The Rolling Stones", "Kasabian", Marks Noflers un citi. Mūziķu parakstītas ģitāras novembra sākumā tiks izsolītas, lai par iegūtajiem līdzekļiem turpinātu atbalstīt Ukrainu tās brīvības cīņās.

Pieminot karalieni

foto: AFP/Scanpix

Dienu pēc Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāves Velsas galvaspilsētā Kārdifā tiek iedegta spoža iluminācija ar vienu no pēdējiem Viņas Majestātes  portretiem.

Roboti – mani draugi

foto: AFP/Scanpix

Gvangvamunas parkā Seulā māte un meita komunicē ar robotsuni, kuru izgatavojusi firma "Ghost Robotics".

Tas tik ir loms

foto: AFP/Scanpix

Tieši šādos milzīgos pītos grozos no Mumbajas zvejas ostas indieši transportē zivis uz vietējiem tirgus plačiem.

Aizbēgt no musoniem

foto: AFP/Scanpix

Uz personisko mantu piebāzta traktora sēž vairākas pakistāniešu ģimenes. Lai glābtu sevi un personīgo iedzīvi, viņi pamet Sindas provinces Šikarpuru, baidoties no spēcīgām musonu lietavām.

Leģendas aiziešana

foto: AFP/Scanpix

Pēc 23 "Grand Slam" titulu izcīnīšanas šogad par aiziešanu no sporta paziņoja viena no šā gadsimta dižākajām tenisistēm Serēna Viljamsa. Diemžēl atvadas iznāca ne pašas priecīgākās, jo pēdējais turnīrs – "US Open" – tenisistei nebija veiksmīgs.