foto: AP/Scanpix
Teksasas pamatskola, kurā nošāva 19 bērnus, tiks nojaukta
Šī gada maijā šai skolā uzbrucējs Salvadors Ramoss ar šaujamieroci nogalināja 19 bērnus un divus skolotājus.
Pasaulē
2022. gada 23. jūnijs, 00:18

Teksasas pamatskola, kurā nošāva 19 bērnus, tiks nojaukta

Jauns.lv

Robas pamatskola Uvaldes pilsētā Teksasas štatā ASV tiks nojaukta, paziņojis pilsētas mērs. Šī gada maijā šai skolā uzbrucējs Salvadors Ramoss ar šaujamieroci nogalināja 19 bērnus un divus skolotājus.

Teksasā sēro par Robas pamatskolas apšaudes upuriem - 19 bērniem un 2 skolotājiem

gallery icon

Uvaldes pilsētas mērs Dons Maklalins to, ka skola tiks nojaukta, atklāja saspringtā un emocionālā padomes sēdē, kurā iedzīvotāji pieprasīja atbildes par apšaudi.

Viņš gan nesniedza sīkākas detaļas par to, kad skola tiks nojaukta.

Zināms, ka ASV šobrīd pieaugušas sabiedrības dusmas par notikušo, jo kļuvis zināms, ka policija gaidījusi ilgāk nekā stundu, līdz beidzot stājusies pretī uzbrucējam. 

Teksasas sabiedriskās drošības priekšnieks otrdien pastāstīja, ka apšaudes laikā notikuma vietā bija pietiekoši daudz policistu, lai apturētu uzbrucēju trīs minūtes pēc iekļūšanas skolā. Taču policija ārpusē gaidījusi papildspēkus vairāk nekā stundu, pirms beidzot ienāca telpās.

"Es saprotu, ka skola tiks nojaukta. Mēs nevaram lūgt bērniem vai skolotājiem atgriezties šajā skolā," sacīja Maklalins.

Robas pamatskolas otrajā, trešajā un ceturtajā klasē kopā mācās gandrīz 600 skolēnu.

Arī ASV prezidents Džo Baidens ierosinājis skolu nojaukt. Šī nebūs pirmā reize, kad pēc masu apšaudes pieņemts šāds lēmums. Sendihukas pamatskola Ņūtaunā, Konektikutas štatā, tika nojaukta pēc tam, kad 2012. gadā tur nošāva 20 skolēnus un sešus darbiniekus. Skolas vietā turpat tika uzcelta jauna izglītības iestādes ēka.

Jau ziņots, ka uzbrucējs Salvadors Ramoss vispirms sašāvis savu 66 gadus veco vecmāmiņu, kas kritiskā stāvoklī nogādāta slimnīcā, bet pēc tam aizbraucis uz Robas pamatskolu, iegājis tajā ar šauteni un pistoli un, ejot no klases uz klasi, šāvis uz bērniem.

Uzbrucēju, kurš bija vietējais iedzīvotājs un ASV pilsonis, nošāvuši policisti, kas ieradušies notikuma vietā.

Šis ir upuru skaita ziņā traģiskākais incidents ASV skolās kopš 2012. gadā notikušās apšaudes Konektikutas štata Sendihukas skolā.