foto: AFP/Scanpix
Ievainotie smagā stāvoklī, bez rokām un kājām. Kramatorskas slimnīcas netiek galā ar bombardēšanā cietušajiem
Krievijas karaspēka raidītajām raķetēm piektdien trāpot Doneckas apgabala Kramatorskas pilsētas dzelzceļa stacijai, nogalināti 39 cilvēki, arī četri bērni,
Pasaulē
2022. gada 8. aprīlis, 16:03

Ievainotie smagā stāvoklī, bez rokām un kājām. Kramatorskas slimnīcas netiek galā ar bombardēšanā cietušajiem

Jauns.lv / LETA

Doneckas apgabala Kramatorskas slimnīcas nespēj aprūpēt visus pacientus, kas ievainoti Krievijas raķešu triecienā pārpildītajai pilsētas dzelzceļa stacijai, piektdien paziņojis pilsētas mērs Oleksandrs Hončarenko.

Viņš informēja, ka pēc apšaudēm ievainotos vienlaicīgi operē 30 līdz 40 ķirurgi.

"Daudzi cilvēki ir smagā stāvoklī, bez rokām, kājām. Viņus vienlaicīgi operē 30 līdz 40 ķirurgi," stāsta Kramatorskas mērs.

Hončarenko piebildis, ka raķetes šķembas atrastas 40 metru attālumā no trieciena epicentra, kas apliecina, cik jaudīga tā bijusi.

Pilsētas mērs arī paziņojis, ka trieciena brīdī stacijā atradās ap 4000 cilvēku, kuri gaidīja iespēju evakuēties pirms gaidāmā Krievijas uzbrukuma.

Vienlaikus vietējie brīvprātīgie lūdz palīdzību ievainoto evakuācijai no Kramatorskas uz Dnipro.

Bojā gājuši vairāki desmiti

Krievijas karaspēka raidītajām raķetēm piektdien trāpot Doneckas apgabala Kramatorskas pilsētas dzelzceļa stacijai, nogalināti 39 cilvēki, arī četri bērni, pavēstījis Ukrainas Drošības dienesta (SBU) pārstāvis Artems Dehtjarenko.

"Rašisti apšaudīja Kramatorskas dzelzceļa staciju. 39 nogalinātie, viņu vidū arī četri bērni," sociālajā tīkla "Facebook" pavēstīja SBU pārstāvis.

"Atbilstoši stāvoklim plkst.13 ir zināms par 39 bojāgājušajiem un 87 ievainotajiem Kramatorskas dzelzceļa stacijas apšaudē. Ievainoto vidū ir liels skaits tādu, kuru savainojumi ir smagi," lietotnē "Telegram" pavēstīja Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.