foto: REUTERS/SCANPIX
ASV izlūki centīsies identificēt Bučas slaktiņa īstenotājus
26 gadus vecais Sergijs pie drauga Igora kapa. Igoru Bučas ielās nogalināja krievu okupanti
Pasaulē
2022. gada 7. aprīlis, 00:13

ASV izlūki centīsies identificēt Bučas slaktiņa īstenotājus

Jauns.lv / LETA

ASV uzskata, ka spēs identificēt Krievijas armijas vienības, kuras īstenoja civiliedzīvotāju slaktiņu Ukrainas pilsētā Bučā, ziņoja telekanāls CNN, atsaucoties uz oficiālu ASV pārstāvi.

Saskaņā ar šī ierēdņa teikto slaktiņa līdzdalībnieku noskaidrošana "pašlaik ir ļoti svarīga prioritāte" ASV izlūkošanas struktūrām.

Izlūkošanas datu vākšana un plūsmu analīze, izmantojot visus pieejamos instrumentus un aktīvus, notiek, kopš kļuva zināms par zvērībām Bučā, un ASV ir uz aizdomās turēto loka "sašaurināšanas" sliekšņa.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Ierēdnis sacīja, ka nav pārliecības par to, ka ASV publiski paziņos par saviem slēdzieniem, un var tikt pieņemts lēmums to atstāt Ukrainas ziņā. 

ASV arī analizē iespējamas pazīmes, ka šo zvērību laikā Bučā atradušās vairākas Krievijas karaspēka vienības vai grupas. 

ASV mēģina noskaidrot, vai kādas no zvērībām notikušas, kad viena Krievijas karaspēka vienība atkāpusies, bet otra ienākusi pilsētā, piebilda ierēdnis.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iepriekš paziņoja, ka ir jānoskaidro visi Krievijas karaspēka izdarīto zvērību fakti Bučā un citās Ukrainas pilsētās, bet visi par šīm zvērībām atbildīgie ir jāsauc pie atbildības.