foto: ddp/Ukrinform / Vida Press
Kļičko paziņo, ka Kijeva ir "uz humānās katastrofas robežas"; mēra pārstāve steidz labot viņa sacīto
Kijevas mērs un bijušais pasaules čempions smagsvarā Vitālijs Kļičko
Pasaulē
2022. gada 27. februāris, 20:10

Kļičko paziņo, ka Kijeva ir "uz humānās katastrofas robežas"; mēra pārstāve steidz labot viņa sacīto

Jauns.lv

Kijevas mērs un bijušais pasaules čempions smagsvarā Vitālijs Kļičko ziņu aģentūrai "Associated Press" (AP) pavēstījis, ka Ukrainas galvaspilsēta atrodas "uz humānās katastrofas robežas", raksta "The Guardian".

Kļičko intervijā Ukrainas galvaspilsētu raksturoja kā "ielenktu" un sacīja, ka civiliedzīvotāju evakuācija nebūtu iespējama, "jo visi ceļi ir bloķēti".

"Mēs esam uz humānās katastrofas robežas," viņš svētdien sacīja ziņu aģentūrai "Associated Press" laikā, kad pilsētā turpinājās komandantstunda, kas, pēc viņa teiktā, ļāvusi varas iestādēm medīt "diversantus" uz ielām.

"Šobrīd mums ir elektrība, šobrīd mājās ir ūdens un apkure. Bet infrastruktūra ir iznīcināta, lai piegādātu pārtiku un medikamentus. Tāpēc vēstījums visiem ir: atbalstiet Ukrainu! Mēs esam stipri," viņš teica. "Katrs ukrainis lepojas ar to, ka ir neatkarīgs, lepojas ar to, ka ir ukrainis, un mēs lepojamies ar to, ka mums ir sava valsts."

Neilgi pēc tam, kad AP intervija ar Kļičko pārpublicēta daudzos medijos, ar paziņojumu nākusi klajā Kijevas mēra preses sekretāre Oksana Zinovjeva, kura paziņojusi, ka Kļičko sacītais esot nepareizi interpretēts, un šāda informācija par to, ka Kijeva ir ielenkta, esot "meli un manipulācija".

Zinovjeva norādīja, ka Kļičko interviju AP ir sniedzis, bet neesot ar sevis sacīto domājis, ka Kijeva ir ielenkta un iedzīvotājus nav iespējams evakuēt.

"Viņš nedaudz citādi teica. Nekorekts stāsts," sacīja Zinovjeva.

Kijivas iedzīvotāji patvērušies metro stacijā. 2022. gada februāris, kara pirmās dienas

gallery icon

Zināms, ka Ukrainas armija Bučas pilsētā pie galvaspilsētas Kijevas šodien iznīcinājusi lielu Krievijas spēku grupu, par kuras kustību Kijevas tuvumā iepriekš ziņoja aculiecinieki. 

Ukrainas civiliedzīvotāji ar koka AK-47 atveidojumiem trenējas karam

Līdz ar pastāvošajiem Krievijas iebrukuma draudiem arvien vairāk ukraiņu ķeras pie ieročiem un trenē militārās iemaņas. Janvāra beigās un februāra ...

gallery icon

"Kijevas pievārtē Bučas pilsētā iznīcināts vairāk nekā 100 ienaidnieka tehnikas vienību. Slava mūsu karavīriem!" "Telegram" paziņoja Ukrainas Valsts īpašo sakaru un informācijas aizsardzības dienests.

Tiek ziņots, ka pretgaisa aizsardzības spēki uz ziemeļiem no Kijevas notriekuši arī divus helikopterus.

Kā vēstīja "Ukrinform", Ukrainas karavīri meklē ienaidnieka tehniku, kas apzīmēta ar burtu "V" un pārvietojas Kijevas virzienā.

"Tie ir īpaši bīstami teroristi, kas ieradušies Ukrainā ar sevišķu uzdevumu. Tehnika virzās uz Kijevas pusi. Ļoti svarīgi. Vēršamies pie visiem Kijevas apgabala un Kijevas pilsoņiem. Visi, kas redzējuši, fiksējuši, zina šīs kolonnas atrašanās vietu, steidzami sniedziet datus Ukrainas aizstāvjiem vai arī pēc iespējas neļaujiet tai pārvietoties tālāk," aicināja Iekšlietu ministrija.