Pasaulē
2022. gada 22. februāris, 11:00

VIDEO: Ugandas ārlietu ministrs kā tukšam gaisam paiet garām Urzulai fon der Leienai

Jauns.lv

Eiropas Komisija (EK) pirmdien par "vētru tējas tasē" nosaukusi pagājušās nedēļas incidentu Eiropas Savienības (ES) un Āfrikas samitā Briselē, kura laikā Ugandas ārlietu ministrs, šķiet, ignorējis EK prezidenti Urzulu fon der Leienu, nesasveicinoties ar viņu.

Kā redzams video, Ugandas ārlietu ministrs Džeje Odongo, ejot garām fon der Leienai, velta viņai knapu skatienu, un pat neapstājoties steidzas pie ES Padomes prezidenta Šarla Mišela un Francijas prezidenta Emanuela Makrona, abus pasveicinot ar stingru rokasspiedienu.

Neveiklo brīdi vēl neveiklāku padara fonā dzirdamie smiekli.

Pēc nelielas vārdu apmaiņas ar abiem vīriešiem Odongo nopozē fotogrāfijai, pēc kā Makrons ar žestu norāda uz fon der Leienu, it kā abus iepazīstinot.

foto: AFP/Scanpix
Eiropas Komisija (EK) pirmdien par "vētru tējas tasē" nosaukusi pagājušās nedēļas incidentu Eiropas Savienības (ES) un Āfrikas samitā Briselē

Notikušais nav palicis nepamanīts arī sociālajos tīklos, kur visvairāk par savu pasivitāti nosodīts tieši Šarls Mišels.

Šī aina tika salīdzināta ar tā dēvēto "dīvāngeitu" pērnā gada aprīlī, kad ES augstākās amatpersonas ieradās vizītē Turcijā.

Fon der Leiena un Mišels Ankarā toreiz tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu. ES un Turcijas karogu priekšā bijuši novietoti tikai divi krēsli, kurus nekavējoties ieņēma Mišels un Erdogans, fon der Leienai paliekot stāvam kājās. EK prezidente neslēpa savu mulsumu un sašutumu, pēcāk atklājot, ka jutusies aizskarta un pamesta. 

Runājot par misēkli ar Ugandas ārlietu ministru, ES komisijas pārstāvis Ēriks Mamērs pirmdien sacīja, ka fon der Leiena šim incidentam nemaz neesot pievērsusi uzmanību, jo viņas domas ir aizņemtas ar satraucošo spriedzi starp Ukrainu un Krieviju.

"Kurš teica, ka noticis incidents? Vai jūs dzirdējāt, ka Eiropas Komisija teica, ka noticis incidents? Absolūti nē," sacīja Mamērs. "Lūdzu, atstājiet Eiropas Komisijas prezidenti ārpus šī stāsta... Atklāti sakot, es domāju, ka mums vajadzētu izvairīties no vētras sacelšanas tējas tasē."

Urzula fon der Leiena Rīgā aplūko ar ūdeņradi darbināmu trolejbusu

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena 22. jūnijā ieradās vizītē Latvijā. Vizītes laikā plānota tikšanās ar Ministru prezidentu ...

gallery icon

Urzula fon der Leiena kļūst par Eiropas Komisijas prezidenti

gallery icon