foto: LETA
Kuloni, kas "aizsargā pret 5G", patiesībā izstaro radiāciju
Bailes ir pietiekami spēcīgas emocijas, lai tās varētu izmantot biznesam.
Pasaulē
2021. gada 26. decembris, 05:02

Kuloni, kas "aizsargā pret 5G", patiesībā izstaro radiāciju

Kas Jauns Avīze

Bailes no 5G, jaunās interneta sakaru tehnoloģijas, izmanto šarlatāni, tirgojot aizsarglīdzekļus kulonu un aproču veidā. Tagad atklājies, ka, glābjoties no nāves stariem, to nēsātāji apstaro sevi ar radiāciju, un tā nav sazvērestības teorija.

Kvantu kuloni, jonu kaklarotas, negatīvi uzlādēti medaljoni un citas līdzīgas preces nule aizliegtas tirdzniecībā Nīderlandē. Tās ir bīstamas veselībai, brīdina kodoldrošības un radioaktīvās aizsardzības pārvalde ANVS.

Iestāde publicējusi sarakstu ar brīvā pārdošana pieejamiem aizsarglīdzekļiem, kuru pārbaudē atklāta radiācija. “Mērījumi parādīja, ka radiācijas līmenis no šiem priekšmetiem ir zems. Tomēr, ja cilvēks nēsā tos ilgu laiku (diennaktīm ilgi gada laikā), viņš potenciāli pakļauj sevi kaitīgam starojumam, kas pārsniedz Nīderlandē noteikto stingro normu,” teikts ANVS paziņojumā.

Pārvalde aicina īpašniekus nekavējoties noņemt šīs rotas, nolikt drošā vietā un sola nākt klajā ar instrukciju, kā no tām varēs atbrīvoties. Tirgotājiem pieprasīts nekavējoties šīs preces izņemt no pārdošanas un sazināties ar pircējiem, informējot par risku veselībai.

Pārbaudīto preču vidū ir aproce, kulons, silikona aproces "Magnetix", aproce "Nero", miega maska ar turmalīna kristālu "Energy Armor". Internetā tos tirgo kā bioenerģijas avotus, solot uzlabojumus asinsritei un vielmaiņai, bet īpaši uzsvērta aizsardzība no elektroierīcēm. Pēdējos gados šis ezoteriskais tirgus ir krietni pieaudzis, izmantojot bailes no 5G.

Pērn maijā Lielbritānijas Tirdzniecības standartu pārvalde apturēja pret 5G tirgotas zibatmiņas pārdošanu. Tā maksāja 339 mārciņas.

foto: Publicitātes foto
Kvantu kuloni esot izgatavoti no vulkāniskās lavas. Cena internetā ir no pieciem līdz 25 eiro.

Zinātnisku pierādījumu par 5G graujošo ietekmi uz veselību nav. Līdzīgi apgalvojumi jau agrāk izteikti par mobilajiem telefoniem, bezvadu internetu, pirms teju gadsimta Latvijā sliktos laikapstākļos un neražā vainoja radio. Pašmāju sazvērestības teoriju izplatītājs Aivis Vasiļevskis savā interneta lapā vēsta, ka slimībās vainojama 19. gadsimta beigās sāktā elektrifikācija.  

Pasaules Veselības organizācija plāno nākamgad publicēt sīkāka pētījuma rezultātus par veselības riskiem no dažādu frekvenču mobilo sakaru tīkliem, ieskaitot 5G. Šajos tīklos izmanto nejonizējošos radioviļņus, kas nekādā veidā neietekmē DNS.