foto: unsplash.com
Norvēģija pastiprina Covid-19 ierobežojumus
Attēls ilustratīvs.
Pasaulē
2021. gada 8. decembris, 07:25

Norvēģija pastiprina Covid-19 ierobežojumus

Jauns.lv / LETA

Norvēģija pastiprinās ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, tostarp ierobežos cilvēku skaitu ballītēs, cīnoties pret Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, otrdien paziņoja valdība.

No ceturtdienas uz četrām nedēļām varas iestādes ierobežos viesu skaitu mājsaimniecībā līdz 10 cilvēkiem, neskaitot tur dzīvojošos cilvēkus.

Jaunā Covid-19 omikrona paveida uzliesmojums starp desmitiem ballītes apmeklētāju, kas visi bija vakcinēti, ir pamudinājusi valdību ieviest jaunus ierobežojumus, lai tiktu galā ar Covid-19 galvaspilsētā Oslo un tās apkārtnē.

"Situācija tagad ir tik nopietna, ka mums jāveic jauni pasākumi, lai saglabātu kontroli pār pandēmiju," preses konferencē sacīja premjerministrs Jūnass Gars Stēre.

Ziemassvētku periodā viesu skaits mājsaimniecībā var tikt palielināts līdz 20, ja tiek ievērota vismaz trīs metru distance starp viesiem.

Būs arī obligāti jāvalkā sejas maskas, ja nav iespējams saglabāt viena metra distanci, bet restorānos un bāros būs obligāta apkalpošana tikai pie galdiņa. 

"Veselības dienestu pārslodzes risks un lipīgākā omikrona paveida izplatīšanās tagad prasa jaunus stingrus pasākumus mūsu valstī," sacīja premjers.

Norvēģijā līdz šim ir reģistrēti 29 omikrona paveida gadījumi.