foto: REUTERS/SCANPIX
Sašutumu Krievijas soctīklos izsauc Putina preses sekretāra dēla "Instagram" ieraksts; Peskovs steidz taisnoties
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Pasaulē
2021. gada 22. novembris, 10:38

Sašutumu Krievijas soctīklos izsauc Putina preses sekretāra dēla "Instagram" ieraksts; Peskovs steidz taisnoties

Jauns.lv

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paskaidrojis, ka viņa dēls savā "Instagram" profilā pārpublicējis svešu ierakstu par bīstamu braukšanu, bet pats viņš automašīnu nevada, vēsta BBC.

Svētdien 17 gadus vecā Mikija Peskova "Instagram" profilā parādījās ieraksts par iepriekšējā dienā Maskavā notikušu smagu avāriju ar letālām sekām.

"Tāda dīvaina psiholoģiskā lietiņa: katru reizi, kad redzu avāriju vai vēl vairāk – avārijā cieš kāds no pazīstamajiem, es katru reizi sev apsolu braukt prātīgi un nedzīties, bet paiet divas trīs dienas un sākas atkal tas pats," teikts publikācijā.

Ieraksts beidzas ar vārdiem: "Es un visi pārējie, kas bija pazīstami ar šo cilvēku, turpina ātri braukt, bet tomēr es ceru, ka šī situācija kādam kaut ko iemācīs."

Publikācija izraisījusi plašu rezonansi Krievijas sociālajos tīklos, daudziem novērtējot to kā Kremļa preses sekretāra dēla atzīšanos sistemātiskā ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanā, kā arī automašīnas vadīšanā pirms pilngadības sasniegšanas.

Pats Peskovs paziņoja, ka šī ieraksta autors nebija viņa dēls. "Viņš nebrauc! Viņš publicēja svešu ierakstu! Pārpublikācija!" "RIA Novosti" sacījis Putina preses sekretārs.

Svētdien Maskavā sadūrušās divas automašīnas, kurās ietriecās vēl viena. Pie BMW stūres atradies Krievijā pazīstams auto blogeris, kurš avārijā gāja bojā. Viņa pasažieris tika hospitalizēts, bet slimnīcā mira.

"Divdesmit astoņus gadus vecais vīrietis, kurš vadīja BMW, iepriekš vairākkārt tika administratīvi sodīts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tajā skaitā Maskavā un zaudēja transportlīdzekļa vadītāja tiesības," informēja Maskavas prokuratūrā.

Krievu Blogeris vairākkārt publicējis video ar bīstamu vadīšanu, kā arī braukšanu ar automašīnu bez numura zīmēm.