foto: REUTERS/SCANPIX
Supermens zīmīgā dienā nolēmis iznākt no skapja
Pasaulē
2021. gada 24. oktobris, 07:52

Supermens zīmīgā dienā nolēmis iznākt no skapja

Kas Jauns Avīze

Komiksu izdevniecība "DC Comics" nolēmusi izlaist no skapja Supermenu – jaunajā izdevumā viņš būs biseksuāls.

Par tādu padarīts gan ne pats amerikāņu komiksu ikoniskais tēls – pirmais Supermens Klārks Kents, bet viņa dēls Džo Kents, kurš ielaidīsies romantiskās attiecībās ar žurnālistu Džeju Nakamuru. Jaunā komiksu sērija iznāks novembrī, un izdevniecība par to paziņoja 11. oktobrī, kad ASV atzīmē "Coming out" dienu, proti, atzīšanos netradicionālā seksuālajā orientācijā.

Scenārija autors Toms Teilors intervijā BBC paudis: “Es sapratu, ja mēs nomainīsim Klārku Kentu ar vēl vienu baltu heteroseksuālu vīrieti, tad palaidīsim garām ko svarīgu.” Sociālajos tīklos daži esot gānījušies, bet kopumā reakcija esot pozitīva.

“Man teica, ka cilvēki par to izlasījuši un apraudājušies no prieka – viņi nekad nedomājuši, ka varēs ieraudzīt sevi Supermenā, pašā svarīgākajā komiksu supervaronī,” stāsta Teilors. Klārks Kents cīnīsies ar klimata pārmaiņu radītiem meža ugunsgrēkiem, palīdzēs novērst apšaudi skolā, protestēs pret bēgļu deportāciju.

Ļoti ticami, ka šis komikss kļūs par aizliegto literatūru Krievijā un Ungārijā, kur pieņemti likumi pret homoseksuālisma propagandu. Šoruden Krievijas Kultūras ministrija liedza rādīt Nīderlandes režisora Pola Verhovena jauno biogrāfisko spēlfilmu "Benedetta", kas ataino viendzimuma mīlestību 17. gadsimta katoļu sieviešu klosterī Itālijā.