foto: ZUMAPRESS.com
Kuriozs Anglijā: šoferis saņem sodu, jo novērošanas kamera sajauc sievietes kreklu ar numurzīmi
Pasaulē
2021. gada 19. oktobris, 06:51

Kuriozs Anglijā: šoferis saņem sodu, jo novērošanas kamera sajauc sievietes kreklu ar numurzīmi

Jauns.lv

Deivids Naits bija neizpratnē, kad saņēma soda kvīti par braukšanu ar automašīnu pa sabiedriskā transporta joslu Bātā, Anglijā. Vīrietim tika piemērots 90 mārciņu liels naudas sods, kaut gan viņš šķietamā likumpārkāpuma laikā bijis savās mājās, teju 200 kilometru attālumā.

Iedziļinoties soda kvītī redzamajā, Deivids un viņa sieva izplūda smieklos.

Izrādās, automatizētā sistēma, kas piefiksē autovadītāju pārkāpumus uz ceļiem, bija sajaukusi Deivida automašīnas numurzīmi ar kādas sievietes kreklu.

Sievietei, kura gājusi pa ceļu, bijis t-krekls ar uzrakstu "KNITTER" (tulkojot no angļu valodas - "adītāja"), savukārt Deivida "Volkswagen" automašīnas numurzīme atspoguļo viņa iesauku - KN19TER, kas jātulko kā "KNIGHTER" ("bruņinieks").

Videonovērošanas sistēma sajaukusi numurzīmi ar uzrakstu uz sievietes krekla.

Deivida sieva Pola ātri vien sazinājusies ar atbildīgajām iestādēm un izskaidrojusi radušos situāciju. Naudas sods atcelts, un arī zvana saņēmējam kuriozā situācija šķitusi smieklīga.

"Pārkāpums" noticis jau jūnijā, bet Deivids paziņojumu par sodu saņēmis tikai pagājušajā mēnesī. "Naudas sods jau bija pieaudzis no 60 mārciņām līdz 90 mārciņām, jo ​​mēs nebijām samaksājuši 30 dienu laikā," skaidroja Pola. "Acīmredzot neviens nebija attēlu pārbaudījis, un tas bija datora ģenerēts."