Pasaulē
2021. gada 4. oktobris, 22:55

Kamēr "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp" sabrukums, "Twitter" sveicinās ar "burtiski visiem"

Jauns.lv

Kamēr miljoniem lietotāju visā pasaulē jau vairākas stundas gaida savu iemīļoto sociālo tīklu - "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp" - atgriešanos, tikmēr lietotāju pieaugumu izbauda mikroblogošanas vietne "Twitter", kas jau izmantojusi situāciju, lai sasveicinātos ar "burtiski visiem".

"Twitter" savā kontā raksta: "Sveiki burtiski visiem".

Uz ierakstu atbildējušas arī "Facebook" piederošās vietnes, kuras šobrīd nav pieejamas saviem lietotājiem.

Ieraksts iemantojis arī neviltotu prieku lietotāju vidū, kas atbildējuši ar dažādiem jokiem par to, kā šobrīd klājas "Facebook" piederošajām vietnēm.  

Vērojams, ka arī "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp" šobrīd komunicē ar saviem lietotājiem, izmantojot tieši "Twitter" starpniecību.

"WhatsApp" raksta: "Mēs apzināmies, ka dažiem cilvēkiem pašlaik ir problēmas ar "WhatsApp". Mēs strādājam, lai viss atgrieztos normālā stāvoklī, un pēc iespējas ātrāk nosūtīsim šeit atjauninājumu. Paldies par pacietību!"

Ar līdzīgu paziņojumu pie saviem sekotājiem vēršas arī "Instagram": ""Instagram" šobrīd ir mazliet grūti, un jums varētu būt problēmas ar tā izmantošanu. Mēs pie tā strādājam!"

Arī "Facebook" klajā nācis ar līdzīgu ierakstu: "Mēs apzināmies, ka dažiem cilvēkiem ir grūtības piekļūt "Facebook" lietotnei. Mēs strādājam, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos normālā stāvoklī, un atvainojamies par sagādātajām neērtībām."

Visas trīs vietnes, kas pieder "Facebook", pirmdien ap plkst.19 pēc Latvijas laika tiešsaistē vairs nebija pieejamas.

Nekādi iespējamie traucējumu cēloņi oficiāli nav nosaukti, taču eksperti izteikušies, ka tie varētu būt saistīti ar kļūdu DNS jeb Domēnu nosaukumu sistēmas protokolā.

Iepriekš šogad šāda iemesla dēļ tika pārtraukta piekļuve jau vairākām citām pazīstamām vietnēm.

Taču gadījums, kad šādas problēmas skar trīs vienam uzņēmumam piederošas vietnes un tās netiek novērstas tik ilgu laiku, ir reta parādība.