foto: Ekrānuzņēmums no "Gpk.gov.by"
FOTO: Lukašenko režīms apgalvo, ka ukraiņi apšaudījuši Baltkrievijas robežstabu
Baltkrievijas Valsts robežu komitejas tīmekļa vietnē ievietotā fotogrāfija, kurā redzams, iespējams, ar medību ieroci (skrotīm) sašauts Baltkrievijas puses robežstabs.
Pasaulē
2021. gada 15. septembris, 18:14

FOTO: Lukašenko režīms apgalvo, ka ukraiņi apšaudījuši Baltkrievijas robežstabu

Jauns.lv

Baltkrievijas Valsts robežu komitejas tīmekļa vietnē publicētas fotogrāfijas, kurās redzams apskādēts Baltkrievijas robežstabs uz robežas ar Ukrainu. Baltkrievijas puse apgalvo, ka tas varētu būt noticis Ukrainas pusei apšaudot robežstabu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Lukašenko režīma kontrolēto Baltkrievijas iestāžu teikto, incidents noticis vēl 11. septembrī, Pinskas robežsardzes iecirkņa tuvumā, valsts dienvidos.

Apskatot robežzīmes, robežsargi esot atklājuši staba un tam piestiprinātā vairoga - Baltkrievijas ģerboņa - bojājumus.

Baltkrievijas puse arī apgalvo, ka viņuprāt šāviens izdarīts no medību bises.

Fotoattēlos redzams, ka uz staba, iespējams, palikuši skrošu nospiedumi.

Pēc "tikšanās ar Ukrainas pusi" secināts, ka šāvieni esot veikti no Ukrainas teritorijas. "Šobrīd notiek notikušā skaidrošana," pateikts Baltkrievijas oficiālajā paziņojumā.

Tikmēr Ukrainas mediji, atsaucoties uz atbildīgajām valsts iestādēm ziņo, ka bojāto robežstabu atraduši tieši Ukrainas Valsts robežsardzes pārstāvji.

Par to nekavējoties paziņots otrai pusei - Baltkrievijas robežsargiem. Arī Ukrainas puse notikušā izmeklēšanai piesaistījusi savus spēkus.

Ukraina arī ziņo, ka incidenta vieta ir tāda, kurā pārvietoties kājām ir ļoti apgrūtinoši, tādēļ viena no versijām par notiekošo pieļauj, ka šāvēji pārvietojušies ar laivu, netālu esošajā kanālā.

Uz vietas nav atrasta arī izšautā patronas čaula. Baltkrievijas puse pagaidām neesot arī cēlusi pretenzijas par notikušo, mediju Pravda.com.ua informē Ukrainas Valsts robežsardzes pārstāvis Andrijs Demčenko.

Lukašenko saasina retoriku

Jāpiebilst, ka pēdējo nedēļu laikā Lukašenko atkārtoti saasinājis retoriku par Ukrainu, runājot par "draudiem no dienvidiem".

Šobrīd, kā zināms, Krievijas un Baltkrievijas teritorijā notiek plašas militārās mācības "Zapad-2021", kurās piedalās Krievija, Baltkrievija un virkne citu valstu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Lukašenko iepriekš arī paziņojis, ka drīz Baltkrievijas-Ukrainas pierobežā tiks izvietotas Krievijas Federācijas bruņoto spēku arsenālā esošās jaudīgās C-400 raķešu sistēmas.

Iepriekš arī novēroti vairāki incidenti, pēc kuriem spriežot, Lukašenko režīms izmantojis uz Baltkrievijas-Lietuvas un Baltkrievijas-Latvijas radušos situāciju ar imigrantiem, lai izplatītu tendenciozu un nepatiesu informāciju par ES valstu robežsargu attieksmi pret šiem ļaudīm.