foto: AFP/Scanpix
Vakcinācijas pasaules hronika. Interesanti un būtiski fakti par potēšanos šonedēļ
Berlīnē uzsākta vakcinācija pēc “drive-thru” principa kā pie ātro uzkodu ēstuvēm, kad burgeru var dabūt, neizkāpjot no auto.
Pasaulē
2021. gada 24. jūlijs, 06:31

Vakcinācijas pasaules hronika. Interesanti un būtiski fakti par potēšanos šonedēļ

Kas Jauns Avīze

Ēģiptes valdība nolēmusi, ka valstī drīkst ieceļot visi tūristi bez PCR testa, kuri ir potēti pret Covid-19 ar vakcīnām, ko atzinusi Pasaules Veselības organizācija un Ēģipte. Ieceļojot jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts, kas apliecina otro poti vismaz pirms divām nedēļām. Tūristi, kuri ir vakcinēti ar “Johnson & Johnson” vakcīnu, drīkst ieceļot pēc pirmās devas.

Grieķijā bērni no 12 gadu vecuma drīzumā varēs vakcinēties pret Covid-19. Šobrīd tāda iespēja piedāvāta no 16 gadu vecuma. Grieķija vēlas panākt, lai līdz septembra sākumam būtu vakcinēti vismaz 70% pieaugušo, vakcinācija ir obligāta armijā, veselības un aprūpes nozarē.

Ungārija noteikusi visiem veselības aprūpes sistēmas darbiniekiem obligātu vakcinēšanos pret Covid-19. Budapešta spējusi organizēt vienu no straujākajām kampaņām, kas daļēji bijis iespējams, jo izmantotas arī Ķīnas un Krievijas vakcīnas, tomēr kopš jūnija potēšanās temps mazinājies.

Maskavieši var iegūt pagaidu tetovējumu ar kvadrātkodu, kas apliecina, ka saņemta vakcīna vai pēdējā pusgada laikā izslimots Covid-19. Šādu iespēju piedāvā ēdienu piegādes serviss “Delivery Club” kopā ar interneta veikalu “Everink Tattoo”. Tetovējums turēšoties divas nedēļas, pieejami seši noformējuma varianti.

Tallinas privātklīnikā “Confido” kāda sieviete medmāsas kļūdas dēļ ērču encefalīta potes vietā otro reizi saņēmusi “Janssen” vakcīnu pret Covid-19. Medicīnas centra vadītājs Kadijs Lambots atvainojies, taču mierina, ka liekajai potei nevajadzētu nelabvēlīgi ietekmēt veselību. Līdzīgi paudusi
Igaunijas Zinātnes padomes vadītāja, profesore Irja Lutsara, kura konsultē valdību Covid-19 jautājumos.