foto: AFP/Scanpix
Indijā diennakts laikā no Covid-19 miruši 3293 cilvēki
Pēdējās diennakts laikā Indijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vēl aptuveni 360 000 cilvēku.
Pasaulē
2021. gada 28. aprīlis, 12:25

Indijā diennakts laikā no Covid-19 miruši 3293 cilvēki

Jauns.lv / LETA

Indijā trešdien no Covid-19 mirušo skaits kopš pandēmijas sākuma pārsniedzis 200 000 un pirmo reizi 24 stundu laikā mirušo skaits bijis lielāks par 3000, liecina oficiālie dati.

Pēdējās diennakts laikā no Covid-19 miruši 3293 cilvēki un kopējais upuru skaits sasniedzis 201 187, liecina Veselības ministrijas dati, lai arī daudzi eksperti saka, ka patiesais skaitlis ir daudz lielāks.

Pēdējās diennakts laikā Indijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vēl aptuveni 360 000 cilvēku, kas ir jauns rekords, un septīto dienu pēc kārtas jaunu koronavīrusa gadījumu skaits pārsniedz 300 000.

Covid-19 plosītā Indija un nogurušie cilvēki

Indijā svētdien reģistrēts jauns koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaita rekords - teju 350 000 diennakts laikā. Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti ...

gallery icon
26

Kopējais koronavīrusa gadījumu skaits Indijā sasniedzis 18 miljonus un tikai šajā mēnesī vien reģistrēti teju seši miljoni jaunu gadījumu.

Krasais gadījumu skaita pieaugums daļēji tiek skaidrots ar jaunu vīrusa paveidu, taču tiek vainoti arī lieli politiski un reliģiskie pasākumi.

Slimnīcās trūkst gultasvietu un skābekļa balonu, tās ir pārpildītas un vairs nespēj uzņemt visus pacientus.

Indieši cits pie cita mērcējas Gangas upē

Desmitiem tūkstoši cilvēku Indijā pirmdien pulcējušies Utarakhandā, lai iegremdētos svētās Gangas upes ūdeņos, kamēr valsti turpina plosīt Covid-19. Hinduistu ...

gallery icon
20

Vairākas valstis, tostarp Taizeme, Singapūra, Bangladeša, Austrālija, Itālija un Lielbritānija ir ierobežojušas ieceļošanu no Indijas, lai novērstu koronavīrusa paveidu izplatīšanos.

Indijas valdība ir lūgusi palīdzību bruņotajiem spēkiem, kas apsolījuši piegādāt slimnīcām skābekļa balonus no armijas krājumiem un mobilizēt atvaļinātos armijas ārstus un citus medicīnas darbiniekus, lai palīdzētu valstij cīņā ar pandēmiju.

Neskatoties uz Covid-19 izplatību, Indijā svin hinduistu svētkus

gallery icon
27

Palīdzību solījušas arī ārvalstis, tostarp Lielbritānija, ASV un Vācija, kā arī Eiropas Savienība.