foto: Mirrorpix / Vida Press
100 tūkstoši darbinieku, kas strādā par brīvu: britu vectēva neparastā aizraušanās padara viņu par miljonāru
2021. gada 10. aprīlis, 07:22

100 tūkstoši darbinieku, kas strādā par brīvu: britu vectēva neparastā aizraušanās padara viņu par miljonāru

Jauns.lv

Stīvs Raiens tagad var atļauties salu Bahamās un privāto reaktīvo lidmašīnu. Kāds ir viņa noslēpums? Viņš sāka savu biznesu uz virtuves galda līdz pārdeva to par 100 miljoniem mārciņu.

63 gadus vecais Stīvs Raiens atklāj, ka viņa apsēstība ar medus bitēm padarījusi viņu par miljonāru. Savu firmu "Bee Health", kas atrodas Bridlingtonā viņš pārdevis ASV kompānijai Dalasā.

Precīzu darījuma summu vīrietis gan neatklāj, taču atzīst, ka tagad var atļauties pats savu salu, kā arī privāto lidmašīnu "Falcon".

"Mans bankas menedžeris vaicāja, kas ir pirmais, ko es grasos pirkt. Bet man neko nevajag. Man viss ir. Man ir seši sacīkšu zirgi. No decembra līdz februārim es būšu uz kādas salas Āzijā." 

Vaicājot par neticamajiem panākumiem, viņš saka: "Uzņēmējs vienmēr ir spēlmanis." Uzņēmējdarbību Stīvs sāka 1992. gadā kopā ar nelaiķa sievu pēc tam, kad nakts maiņā, vācot dīgstus, iepazinies ar bitēm.

foto: Mirrorpix / Vida Press

"Es sāku šo darbu, lai zaudētu lieko svaru. Tolaik svēru 115 kilogramus. Man patika doma par simts tūkstošiem darbinieku, kas strādā par brīvu. Medus bites ir intriģējoši fenomenāli insekti. Kad man bija 25 gadi, es tiku pie padomes nama un tā mēs sākām darbu.

Atvērām medus fermu tūristiem un nopirkām nelielu rūpnīcu produkcijas ražošanai. Kad tikko sākām, tas bija neprāts, nakts laikā gājus bitēs, lai nākošajā dienā būtu ko likt plauktā. Tirdzniecība uzņēma galvu reibinošus apgriezienus. Neizglītotam cilvēkam tas ir smags darbs." 

Darba ētiku Stīvs esot aizguvis no savas mammas un tēta. Viņa tēvs un māte audzināja septiņus dēlus. "Viņi mums teica, ka ir smagi jāstrādā, lai kaut ko sasniegtu." 

Firma, kurai Stīvs pārdeva savu uzņēmumu ir lielākie vitamīnu tirgotāji, vēsta "Mirror". "Pandēmija apjomus dubultoja. Tas bija haoss. Mēs ražojām 160 līdz 170 miljonus tablešu un kapsulu dažās nedēļās. Bizness bija tik veiksmīgs.

Domāju cilvēki ir kļuvuši daudz apzinīgāki vitamīnu lietošanas ziņā. Tika teikts, ka tiem, kas mira no Covid-19, bija D vitamīna trūkums." 

Fabrikā Bridlingtonā strādā arī viņa 26 gadus vecais dēls Luiss, kurš ir galvenais izpilddirektors: "Es ļoti lepojos ar viņu, viņš ir ļoti gudrs bērns."