foto: Ekrānuzņēmums
Protestētāji Gruzijā apmētā ar olām viesnīcu, kur apmeties krievu žurnālists Vladimirs Pozners
Protestētāji viesnīcas virzienā met olas.
Pasaulē
2021. gada 1. aprīlis, 12:02

Protestētāji Gruzijā apmētā ar olām viesnīcu, kur apmeties krievu žurnālists Vladimirs Pozners

Jauns.lv

Cilvēki Tbilisi centrā esošās viesnīcas "Rooms" fasādi apmētāja ar olām, jo tajā ar viesiem apmeties krievu žurnālists Vladimirs Pozners, kurš Rietumos ieguvis atpazīstamību ar to, ka Aukstā kara gados televīzijā skaidroja Padomju Savienības uzskatus.

Gruzijas galvaspilsētas iedzīvotāji bija neapmierināti ar to, ka žurnālists neuzskata Abhāziju par Gruzijas daļu un neievēro noteiktos Covid-19 ierobežojumus.

Sākotnēji cilvēki sapulcējās pie viesnīcas "Vinotel", kur žurnālists kopā ar draugiem ieturēja vakariņas. Viņiem izdevās nokļūt līdz elektrības sadales skapim un pārtraukt ēkai strāvas piegādi. Cilvēki Darba inspekcijai sūdzējās par viesnīcas administrāciju, jo restorāns pēc komandantstundas iestāšanās turpināja apkalpot Pozneru un viņa draugus. Iestādei jau ticis uzlikts sods – 10 tūkstošu laru apmērā (2506 eiro).

foto: Ekrānuzņēmums
Protestētāji viesnīcas virzienā met olas.

Mītiņa laika starp policiju un protestētājiem izcēlās sadursmes. Viesnīcas ēka tika norobežota, kā rezultātā Pozners ar saviem pavadoņiem bija spiests pārcelties uz citu viesnīcu.

Demonstranti ieradās arī pie šīs ēkas, kuras fasādi nomētāja ar jēlām olām.

Izdevums "Geoergia News" vēstīja, ka Tbilisi iedzīvotāji bija sapulcējušies uz spontānu protestu pret žurnālista Vladimira Poznera vizīti Gruzijā.

Vladimirs Pozners uzstājas Rīgā. 2014. gads

gallery icon
32


Pozners Gruzijā ieradās, lai atzīmētu savu 87. dzimšanas dienu.

"Jau trešo gadu Tbilisi atzīmēju savu dzimšanas dienu. Neierados runāt par politiku, bet gan atzīmēt savu dzimšanas dienu," paskaidroja žurnālists.

TV kanāls "Rustavi 2" vēsta, ka žurnālists jau valsti pametis.

Abhāziju un Dienvidosetiju Gruzija atzina par okupētām teritorijām, reaģējot uz Krievijas neatkarības atzīšanu pēc 2008.gada augusta kara. Saskaņā ar okupēto teritoriju likumu, šo teritoriju apmeklēšana bez oficiālas Tbilisi atļaujas ir nelikumīga un par to var sodīt ar lielu naudas sodu vai brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem. Maskava jau vairākkārt ir aicinājusi šo likumu atcelt.