foto: REUTERS/SCANPIX
Brazīlijas eksprezidents Lula vakcinējies pret Covid-19 un kritizē Bolsonaru
Brazīlijas eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva
Pasaulē
2021. gada 14. marts, 21:52

Brazīlijas eksprezidents Lula vakcinējies pret Covid-19 un kritizē Bolsonaru

Jauns.lv / LETA

Brazīlijas eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva vakcinējies pret Covid-19 un mudinājis nodrošināt vakcīnas visiem valsts iedzīvotājiem.

"Viss, ko cilvēki vēlas, ir vakcīna, lai tiktu vaļā no šī briesmoņa, ko sauc par koronavīrusu," sestdien sociālajos medijos publicētā video sacīja eksprezidents.

Viņš arī kritizēja prezidenta Žaira Bolsonaru valdību. "Prezidentam jābeidz uzvesties nekompetenti. Viņam jāmācās cienīt Brazīlijas tautas jūtas un jānodrošina vakcīnas visiem," sacīja Lula.

Pandēmijā Brazīlijā īpaši smaga situācija ir Amazones reģiona Manausas pilsētā, kur jau janvārī pārslogotās slimnīcas vairs nespēja uzņemt jaunus pacientus.

Brazīlijas attālo cilšu iedzīvotāji potējas pret Covid-19

Brazīlijai turpinot vakcinēt sabiedrību pret Covid-19, savas potes ir jāsaņem arī attālos ciematos dzīvojošiem Brazīlijas pamatiedzīvotājiem. Kā stāsta vairāku cilšu ...

gallery icon
22

Arī citos reģionos slimnīcas ar grūtībām tiek galā ar lielo pacientu skaitu, bet daudzviet slimnīcas jau ir pārslogotas.

Daudzu pilsētu slimnīcās intensīvās terapijas nodaļās trūkst vietu, un arvien biežāk parādās ziņas par garām rindām uz gultām intensīvās terapijas nodaļās.

Bolsonaru jau kopš pandēmijas sākuma mudina nepārspīlēt tās nopietnību, kā arī apšaubījis vakcīnu nozīmi. Arī tagad viņš turpina iestāties pret ierobežojumiem ekonomisku apsvērumu dēļ.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Tiesa gan, līdz ar Lulas atgriešanos politiskajā dzīvē pēc Augstākās tiesas tiesneša lēmuma anulēt viņam piespriesto sodu, arī Bolsonaru savos izteikumos kļuvis mērenāks.