Pasaulē
2021. gada 25. janvāris, 16:05

Putins pirmo reizi komentē Navaļnija video par grezno pili Melnās jūras krastā

Jauns.lv

Ierastā stilā, kādu laiku ignorējot un radot iespaidu, ka tam netiek pievērsta īpaša uzmanība, Krievijas prezidents Vladimirs Putins Kremļa organizētā sarunā ar valsts studentiem, pirmo reizi komentēja sava opozicionāra Alekseja Navaļnija publicēto pētījumu par lielo “Putina pili” Krievijas dienvidos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kremļa pakļautībā strādājošā TV kanāla “Rossia 24” translētā prezidenta sarunā ar studējošajiem, Putins Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (KAF) pils video nosauca par “dažādu kadru kompilāciju un montāžu”, kā arī piebilda, ka visu video nav redzējis, jo viņam neesot laika šāda veida satura patērēšanai, tomēr padomnieki Putinam šo to parādījuši, un redzētais viņam šķitis “garlaicīgs”.

“Nekas, kas tur tiek uzskaitīts kā mans īpašums, nepieder ne man, ne kādam no maniem tuviem radiniekiem. Nekad nav piederējis,” videokonferencē stāstīja Putins. 

Ikdiena aiz Putina pils mūriem Gelendžikā

Krasnodaras novada Gelendžikas rajonā esošā Putina pils teritorija ir teju piecas reizes lielāka nekā pati Gelendžikas pilsēta. Jauns.lv ielūkojās aptuveni ...

gallery icon
29

Konferencē Putins arī sacīja, ka nepilngadīgajiem nevajadzētu piedalīties protestos Navaļnija atbalstam, un piebilda, ka arī policijai jārīkojas likuma ietvaros, ziņo “Reuters”.

Dienu pēc Navaļnija aresta publicēta filma par “Putina pili”

Plaši apspriestajā video, kuram “Youtube” jau ir 86 miljoni skatījumu, teju divu stundu garumā tiek izstāstīts teju viss būtiskais par leģendām apvīto grezno savrupnamu Krievijas kūrortpilsētas Gelendžikas tuvumā.

Tas mediju uzmanības centrā pirmo reizi nonāca jau 2011. gadā, pēc tam, kad “Wikileaks” Krievijas sadarbības partneris “Ruleaks” internetā publicēja lielu daudzumu fotogrāfiju ar šo īpašumu.

Tolaik šo grezno ēku tautā iesauca par “Putina pili”.

Lieki piebilst, ka Kremlis jau no sākta gala noliedz jebkādu Vladimira Putina saikni ar šo īpašumu, īpašā mediju kampaņā norādot, ka tā pieder uzņēmējam, kurš tur it kā cenšas būvēt viesnīcu.

Papildus tam KAF video pausta arī virkne pārsteidzošu lietu par 17 691 kvadrātmetru plašā savrupnama tuvumā esošiem objektiem.

Būtiski, ka KAF pētījumā pievērsta uzmanība ne vien tam, kā izskatās un no kā būvēti par Vladimira Putina saimniecību uzskatītie ekskluzīvie īpašumi, bet arī tam, kā šis viss uzlikts “uz papīra”.

Proti, kā izskatās kompleksā juridisku un fizisku personu shēma, kuras būtība ir – ar Krievijas prezidentam uzticamu cilvēku un viņu pārvaldīto firmu palīdzību gādāt līdzekļus gigantiskā īpašuma būvniecībai un uzturēšanai Melnās jūras krastā.

Kā novēroja Jauns.lv, pietiekami liela loma šajā avantūrā vismaz uz laiku bijusi iedalīta arī kādai ofšoru firmai ar bankas kontu Latvijā. Par to sīkāk izlasāms šeit.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās