foto: AP/Scanpix
Mirušā pedofila Epšteina miljoniem vērto Palmbīčas villu nojauks, lai vietā uzslietu vēl dārgāku būvi
Nelaiķa Džefrija Epšteina īpašums Palmbīčā
Pasaulē
2020. gada 5. novembris, 18:51

Mirušā pedofila Epšteina miljoniem vērto Palmbīčas villu nojauks, lai vietā uzslietu vēl dārgāku būvi

Jauns.lv

Amerikāņu miljonāra un pedofīlijā apsūdzētā nelaiķa Džefrija Epšteina milzīgā, miljonus vērtā savrupmāja Palmbīčā, Floridā, kur, iespējams, tika veiktas noziedzīgas darbības pret mazgadīgajām, tiks nojaukta, vēsta CNN.

Par to paziņojis ēkas jaunais īpašnieks. Nama vietā tiks uzsliets vēl dārgāks nams.

14 000 kvadrātmetru lielais īpašums ar tai piederīgo darbinieku māju un baseinu nonāca tirdzniecībā šī gada jūlijā. Tapis zināms, ka ir noslēgts pirkuma līgums.

Īpašumu nopircis viens no Maiami ievērojamākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Tods Maikls Glāzers. Glāzers stāsta, ka nams netiks nojaukts tikai tāpēc, ka tas iepriekš piederējis pedofilam Epšteinam. "Mēs to būtu nojaukuši jebkurā gadījumā," viņš stāsta.

Glāzers atteicās atklāt, cik viņam izmaksājis Epšteina 1950.gadā celtais savrupnams, kas tirgū novērtēts uz 22 miljoniem ASV dolāru.

Attīstītājs plānojot vietā par 40 miljoniem uzsliet rezidenci, kuru plānots pabeigt 2022.gada pavasarī.

Kā stāsta Glāzers, pieprasījums pēc šādiem augstas klases namiem krītas, jo pircēji vēlas jaunuzceltas mājas vietās, kurās brīvu zemes gabalu vairs nav. "Ir pircēji, kuri gatavi atdot 50 miljonus, bet viņiem nav māju, ko pirkt," stāsta nekustamo īpašumu eksperts. Epšteina īpašuma atrašanās vieta krastmalā ir ļoti vilinoša, un jaunuzcelta māja būs papildu bonuss šādam darījumam.

Pārdošanā joprojām atrodas Epšteina otrs īpašums Manhetenā.  Tas tiek pārdots par 88 miljoniem ASV dolāru.

Epšteinam piederēja arī vesela sala ASV Virdžīnu salās. To viņš iegādājies 1997.gadā. Runā, ka tieši uz salas viņš veicis seksuālus uzbrukumus. Šobrīd sala kļuvusi par savdabīgu tūrisma objektu cilvēkiem, kuri ar braucamrīkiem pārvietojas pa Karību jūru.

No ārpasaules nošķirtā sala, kas piederēja pedofilam Džefrijam Epšteinam

gallery icon

Džefrijs Epšteins tika apcietināts 2019.gada jūlijā. Viņš tika apsūdzēts seksuāla rakstura noziegumos - seksa tirdzniecībā un prostitūcijā. Tā paša gada augustā 66 gadus vecais Epšteins pakārās savā cietuma kamerā vēl pirms notiesāšanas.

Izmeklēšanas laikā tika atklāts, ka Epšteins seksuāli izmantojis pat 14 gadus vecas meitenes, kurām par to maksājis. Saskaņā ar prokuroru teikto Epšteins no 2002. līdz 2005.gadam seksuāli izmantojis desmitiem pusaudžu savos mājokļos Ņujorkas Manhetenas rajonā un Floridas štatā.