foto: ekrānuzņēmums no video
Šova "Gribi būt miljonārs?" nesenais uzvarētājs satriekts par cilvēku nekaunību un uzmācību
Donalds Fīrs atbild uz pēdējo jautājumu
Pasaulē
2020. gada 6. oktobris, 05:35

Šova "Gribi būt miljonārs?" nesenais uzvarētājs satriekts par cilvēku nekaunību un uzmācību

Jauns.lv

57 gadus vecais vēstures un politikas skolotājs Donalds Fīrs no Telfordas, kurš septembra sākumā kļuva par miljonāru, uzvarot Lielbritānijas šovā "Gribi būt miljonārs?", pēc laimesta saņemšanas rēķinājās ar to, ka būs jālasa naudas lūgumi, tomēr viņš nekad nebija gaidījis, ka viņa naudas kārotāju būs tik daudz.

Jauns.lv jau rakstīja, ka Fīrs septembra sākumā kļuva par jaunāko spēles uzvarētāju un miljonāru pēc tam, kad pareizi atbildēja uz pēdējo 15. jautājumu par slavena pirāta nāvi 1718. gadā. Četru bērnu tēvs ir sestais televīzijas programmas uzvarētājs 22 gadu laikā. Neviens nebija uzvarējis spēlē kopš 2006.gada.

Tagad, gandrīz mēnesi pēc lielā naudas laimesta iegūšanas, Fīrs atklāj, ka lūgumi pēc naudas pienākuši no visas pasaules.

Kā ziņo "The Sun", vīrietis ar novērojumiem dalījies savā "Facebook" lapā.

"Šodien es saņēmu ļoti dīvainu lūguma vēstuli (20 000 eiro) savā pastkastītē no Francijas (papildus tām 20 vai 30, kuras esmu saņēmis šeit)", viņš raksta. "Šai uzvarai ir negatīvā puse!"

Jaunais miljonārs raksta, ka tikai tagad atklājis surogātpasta sadaļu "Facebook" saziņas vietnē "Messenger". Tajā sakrituši 132 ziņojumi no cilvēkiem, kas nav viņa draugu lokā, tostarp no senām paziņām, ar kurām kontakts zaudis jau pirms daudziem gadiem.

"Mēs šeit runājam par sākumskolu, koledžas pirmajiem gadiem. Pienākušas arī vēstules no BBC, "Sky News" un "Radio 5 Live" ar aicinājumiem uz raidījumiem, kā arī desmitiem aizdomīgu ziņu," viņš atklāj.

Vīrieša "vecie draugi" noteikti padzirdējuši, ka Donalds pagaidām izplānojis iztērēt tikai daļu no lielā laimesta, lai iegādātos māju uz riteņiem, ar kuru varētu apceļot valsti. "Pirmā prioritāte būs pārliecināties, ka esmu sev nodrošinājis ērtu aiziešanu pensijā," pēc laimesta saņemšanas stāstīja spēles uzvarētājs, piebilstot, ka plāno pamest darbu. "Pēc tam es varētu iztērēt daudz naudas kompaktdiskos!" 

Atlikušo naudu viņš plānojot izdalīt savai ģimenei, kuru smagi skārusi Covid-19 dēļ izsludinātā ārkārtējā situācija valstī.