foto: AP/Scanpix
Slimnīcas ir pilnas - Serbijā jauns Covid-19 uzliesmojums sācies astoņas nedēļas pēc ierobežojumu atcelšanas
Pasaulē
2020. gada 7. jūlijs, 22:10

Slimnīcas ir pilnas - Serbijā jauns Covid-19 uzliesmojums sācies astoņas nedēļas pēc ierobežojumu atcelšanas

Jauns.lv / LETA

Pieaugot jauno Covid-19 gadījumu skaitam, Serbija nolēmusi no jauna noteikt komandantstundu nedēļas nogalē un atjaunot citus ierobežojumus, otrdien paziņojis Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Visas Belgradas slimnīcas ir gandrīz pilnas," sacīja prezidents, norādot, ka situācija sevišķi smaga ir tieši galvaspilsētā. "Mēs izšķīrāmies par garo nedēļas nogales komandantstundu no piektdienas līdz pirmdienai," paziņoja prezidents, piebilstot, ka no trešdienas būs aizliegts pulcēties vairāk par pieciem cilvēkiem. Tas attieksies gan uz telpām, gan ārpus telpām.

foto: AFP/Scanpix
Arēnā Belgradā izvietota pagaidu slimnīca Covid-19 pacientiem

Kopš nedēļas nogales Serbijā slēgtās publiskās telpās obligāta prasība ir sejas maskas.

Serbija šodien paziņoja, ka aizvadītās diennakts laikā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši 13 cilvēki, kas lielākais skaits 24 stundu laikā, kāds šajā valstī reģistrēts kopš pandēmijas sākuma.

Aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu reģistrēta 299 cilvēkiem. Pagājušajā nedēļā Serbijā katru dienu tika reģistrēti 250 līdz 350 jauni inficēšanās gadījumi.

Jaunais vīrusa uzliesmojums sācies aptuveni astoņas nedēļas pēc tam, kad Serbija sāka atcelt ierobežojumus, ko bija noteikusi cīņā ar jauno koronavīrusu.

Serbijā tika atkal atļauti futbola un tenisa mači ar tūkstošiem skatītāju piedalīšanos, un 21.jūnijā Serbijā notika parlamenta vēlēšanas, kas bija pirmās valsts mēroga vēlēšanas Eiropā kopš koronavīrusa pandēmijas izcelšanās.

Serbijā kopumā no Covid-19 miruši 330 cilvēki. 110 pacienti atrodas kritiskā stāvoklī.

Epidemioloģiskajai situācijai Serbijā pasliktinoties, vairums valstu reģionā ir slēgušas savas robežas Serbijas pilsoņiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās