Pakistānā dzīvojamā rajonā nogāzusies pasažieru lidmašīna ar vairāk nekā 100 cilvēkiem

Pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar vairāk nekā 100 cilvēkiem piektdien nogāzusies dzīvojamā rajonā Pakistānas pilsētā Karāči.

gallery icon
25
2020. gada 23. maijs, 13:57

Viens no diviem Pakistānas lidmašīnas katastrofā izdzīvojušajiem: "Redzēju tikai liesmas un dzirdēju kliedzienus"

Jauns.lv

Piektdien notikušajā Pakistānas pasažieru lidmašīnas "Airbus A320" katastrofā gājuši bojā 97 cilvēki, bet divi izdzīvojuši. Viens no izdzīvojušajiem medijiem pastāstījis par notikušo un to, kā viņam izdevies izdzīvot, ziņo BBC.

Pasažieris Muhameds Zubērs bija viens no diviem izdzīvojušajiem traģiskajā lidmašīnas katastrofā, kad gaisa kuģis nogāzās valsts dienvidu pilsētas Karāči dzīvojamā rajonā. Lidmašīna nogāžoties uzsprāga, ievainojot un nogalinot arī vairākus cilvēkus uz zemes, kuru skaits nav zināms.

Kā ziņo Pakistānas vietējie plašsaziņas līdzekļi, pilots pēc viena neveiksmīga nosēšanās mēģinājuma ziņojis par avārijas situāciju pēc tam, kad lidmašīna zaudējusi vienu dzinēju. Katastrofa notikusi tikai dažas dienas pēc tam, kad Pakistānā tika atļauts atsākt komerclidojumus.

Zubērs, kurš negadījumā guvis dzīvību neapdraudošus ievainojumus, atklāj, ka lidmašīna mēģinājusi nosēsties, bet pēc tam, 10 līdz 15 minūtes vēlāk, avarējusi. "Neviens nenojauta, ka lidmašīna tūlīt avarēs, tā lidoja vienmērīgi," viņš sacīja.

Pēc avārijas viņš zaudējis samaņu. Kad atguvies, vīrietis dzirdējis tikai bērnu un pieaugušo kliedzienus. Skats bijis aizmiglots. "Viss, ko redzēju, bija liesmas," atklāj Zubērs. "Es neredzēju nevienu cilvēku, tikai dzirdēju viņu kliedzienus." Vīrietis pēc trieciena bija palicis savā lidmašīnas krēslā. "Es attaisīju savu drošības jostu un devos priekšā redzētās gaismas virzienā. Lai nokļūtu drošībā, man vajadzēja nolēkt no aptuveni 3 metru augstuma" viņš piebilda.

Otrs katastrofā izdzīvojušais ir Pendžābas bankas prezidents Zafars Masuds. Abi izdzīvojušie sēdējuši lidmašīnas priekšpusē.

foto: Ekrānuzņēmums
Otrs katastrofā izdzīvojušais ir Pendžābas bankas prezidents Zafars Masuds.

Kādas Karāči slimnīcas direktors atklāja, ka pie viņiem ievesti astoņi miruši un 15 ievainoti cilvēki. Neviens no viņiem neesot no lidmašīnas. 

Kā vēsta BBC, lidmašīnai pietrūcis pavisam nedaudz līdz skrejceļa perimetram, kad tā skārusi māju jumtus. 

Aculiecinieks Muhameds Uzērs Kāns BBC pastāstīja, ka sākumā izdzirdējis milzīgu troksni un tad devies ārā no mājas. "Četras mājas bija pilnībā sabrukušas, apkārt bija liesmas un dūmi," stāsta aculiecinieks. "Tas notika man gandrīz kaimiņos, es nespēju izteikt, cik briesmīgi jūtos par notikušo."

Pakistānas plašsaziņas līdzekļi publicējuši audio ierakstu starp gaisa satiksmes dispečeru un avarējušās lidmašīnas pilotu. Pilots sākumā ziņo, ka lidmašīnai "pazudis dzinējs". Gaisa satiksmes dispečers jautā, vai pilots veiks ārkārtas nosēšanos "uz vēdera", pēc kā pilots nekavējoties izsludina trauksmi.

Izmeklētāji centīsies atklāt precīzus lidmašīnas katastrofas cēloņus, izpētot tā saucamo melno kasti.