foto: Shutterstock
Krievijā par rozā telefonu var izslēgt no institūta
Puisim bija rozā telefons, kas ļoti nepatika prorektoram audzināšanas darbā.
Pasaulē
2019. gada 6. oktobris, 06:25

Krievijā par rozā telefonu var izslēgt no institūta

Jauns.lv / LETA

Seriālā Kalpones stāsts atainota antiutopija, kur sieviešu vienīgās tiesības un pienākums ir dzemdēt, bet homoseksuālistus pakar par “dzimuma nodevību”.

Kādā augstskolā Krievijā sperts solis šajā virzienā, izvēršot geju medības.

Sverdlovskas Izglītības ministrija pārbauda informāciju par draudiem izslēgt studentu no Urālu Valsts ekonomiskā institūta aizdomās par homoseksualitāti.

Reģiona vispārējās un profesionālās izglītības ministrs Jurijs Biktuganovs izdevumam "Podjom" norādījis, ka saskaņā ar konstitūciju visiem ir tiesības uz izglītību.

Pats 18 gadu vecais puisis stāsta, ka institūtā darbojas monitoringa grupa, kas seko studentu izpausmēm sociālajos tīklos, un šie aktīvisti pamanījuši, ka viņš ir piesekojis geju un lesbiešu grupai. Prorektors audzināšanas darbā Romans Krasnovs izsaucis jaunieti pie sevis un paziņojis, ka viņš “apkauno institūta vārdu”.

Kā viens no argumentiem minēts, ka studenta telefons ir rozā krāsā. Atruna, ka viņam ir draudzene, prorektora acīs nekalpoja par pierādījumu heteroseksualitātei. Students visā nopietnībā nosūtīts savākt raksturojumus no skolas un darbavietas, uz kuru pamata pieņems lēmumu, ir viņš gejs vai nav.

Arī Krasnovs izdevumam "Evropejskije-Aziatskije Novosti" apstiprina, ka “uzraudzījām, uzraugām un uzraudzīsim mūsu studentu sociālos tīklus”, jo valsts institūtam esot jāseko viņu morālei.

Tikmēr pat rektora padomnieks patriotiskajā audzināšanā, Jekaterinburgas domes deputāts Sergejs Voroņins šo situāciju nosaucis par absurdu. Viņš norāda – arī tad, ja students iestājies lesbiešu un geju grupā, “propagandas taču tur nav”. Par minēto monitoringu viņš neko nezinot.

Tikumības sargu redzeslokā nokļuvušais jauneklis dzīvo kopā ar vecmāmiņu, šā paša institūta absolventi, viņa vecāki ir gājuši bojā.