foto: India Photo Agency / SWNS
Vecais pāris, kuri nesen Indijā kļuva par vecākiem dvīnītēm, cīnās par savām dzīvībām
Mangamaja Jeramati ir 74 gadi un viņa 5. septembrī dzemdēja dvīnes.
Pasaulē
2019. gada 17. septembris, 13:10

Vecais pāris, kuri nesen Indijā kļuva par vecākiem dvīnītēm, cīnās par savām dzīvībām

Jauns.lv

Jeramati un Radža nesen kļuva par vecākiem dvīnītēm, lai gan abiem jau ir krietni pāri 70. Ja ar jaundzimušajiem viss ir kārtībā, tad laulātais pāris šobrīd atrodas intensīvās terapijas aprūpē, kur cīnās par savām dzīvībām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mangamaja Jeramati ir 74 gadi, bet Radža Rao - 78. 5.septembrī viņi pirmo reizi kļuva par vecākiem. Viņu dvīnes tika ieņemtas izmantojot mākslīgo apaugļošanu un pasaulē nāca ar ķeizargriezienu, kas tiek uzskatīta par ierastu dzemdību metodi šādos gadījumos. Meitenītes piedzima veselīgas un pēc pilnas iznēsāšanas, taču gados vecie vecāki no Indijas šobrīd nav vislabākajā stāvoklī.

foto: India Photo Agency / SWNS
Mangamaja Jeramati ir 74 gadi un viņa 5. septembrī dzemdēja dvīnes.

Kopš dzemdībām 74 gadus vecā Jeramati atrodas intensīvās aprūpes nodaļā. Ja sieviete būtu jaunāka, tas nebūtu noticis. Ārsts, kurš uzraudzīja grūtniecību, paziņoja, ka viņam netika ziņots par Jeramati patieso vecumu. Dakterim ziņoja, ka viņai esot tikai 60 gadi.

foto: Ekrānuzņēmums
78 gadus vecais Radža Rao pirmo reizi kļuva par tēvu.

Kamēr Jeramati cīnījās par dzīvību, dvīnīšu tēvs uzreiz pēc dzemdībām sāka aktīvi runāt ar presi. Lepojās ar to, ka tagad viņi ir laimīgākais pāris uz zemes. Šādu spriedzi Radža neizturēja un piedzīvoja sirdslēkmi. Nākamajā dienā arī viņš nonāca intensīvajā aprūpē.

"Mēs esam neticami laimīgi," dažas stundas pēc bērnu nākšanas pasaulē vietējiem medijiem pavēstījis sievietes vīrs Sitarama Radža Rao.

"Nekas nav mūsu rokās. Notiks tieši tas, kam ir jānotiek. Viss ir dieva rokās," sacīja vīrietis, atbildot uz jautājumu par to, kurš rūpēsies par bērniem, ja nu pēkšņi ar abiem vecākiem kaut kas notiks zināmā vecuma dēļ.

foto: India Photo Agency / SWNS
Ar jaundzimušajām dvīnītēm viss ir kārtībā.

Ārsti neatklāj sīkāku informāciju par pāra veselības stāvokli, taču atzīmēja, ka abu veselības stāvoklis ir stabils.

Jaunajiem vecākiem bērni bija īpaši svarīgi, jo, dzīvojot savā ciemā, viņi nereti izjutuši citu cilvēku nosodījumu par to, ka viņiem nav pēcnācēju.

"Mēs mēģinājām vairākkārt un apmeklējām neskaitāmus ārstus," pēc dzemdībām norādīja jaunā māmiņa, atklājot, ka šis ir laimīgākais laiks viņas mūžā.

Zināms, ka 2016.gadā vēl kāda indiete 70 gadu vecumā dzemdēja zēnu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas