foto: Ekrānuzņēmums
Maskavā kratīšanas laikā nejauši aizturētais biroja darbinieks: "Seši cilvēki sita, bet es gulēju un neko nedarīju"
Vīrietim nepaveicās atrasties koridorā, kad uz FBK bija atbraukuši varasiestāžu darbinieki, kuri veica kratīšanas.
Pasaulē
2019. gada 20. augusts, 13:13

Maskavā kratīšanas laikā nejauši aizturētais biroja darbinieks: "Seši cilvēki sita, bet es gulēju un neko nedarīju"

Jauns.lv

"Seši cilvēki sita, bet es gulēju un neko nedarīju," stāsta Korupcijas novēršanas fondam (FBK) līdzās esošā biroja darbinieks, kuru nejaušības dēļ aizturēja un piekāva, piespriežot 8 diennakšu ieslodzījumu.

Vēl viens cietušais no pēdējā laika notikumiem Maskavā ir vienkāršs biroja darbinieks Ivans Uļjanovs. 8. augustā pusdienu pārtraukumā viņš no sava kabineta iznācis koridorā, kur policisti vīrieti brutāli nogāza zemē.

Viņš tika aizturēts, piekauts, bet pēc tam viņam sastādīts protokols un uz 8 diennaktīm viņš nosūtīts uz aizturēšanas centru.

foto: Ekrānuzņēmums
Vīrietim nepaveicās atrasties koridorā, kad uz FBK bija atbraukuši varasiestāžu darbinieki, kuri veica kratīšanas.

Viss tas tikai tāpēc, ka Uļjanovs strādā Alekseja Navaļnija pretkorupcijas fondam blakus esošajā ofisā. Viņam nepaveicās atrasties koridorā, kad uz FBK bija atbraukuši varasiestāžu darbinieki, kuri veica kratīšanas.

Ivans Uļjanovs izcietis astoņu dienu arestu un par savu pieredzi pastāstījis medijam "dozd".

Vīrietis stāsta, ka viņa kompānija, kas atrodas līdzās FBK birojam, nodarbojas ar drošības sistēmu uzstādīšanu. Ķīnas kompānija esot līderis videonovērošanu un piekļuves kontroles sistēmu jomā.

Kad Ivans izgājis koridorā, tajā nekas neesot noticis, un tas bijis brīvs. Iepriekš arī neesot brīdināts, ka telpās notiks kratīšanas. Vīrietis runājis pa telefonu un bijis 10-12 metru attālumā no ofisa, kurā ielauzās septiņi līdz astoņi maskās tērpti vīrieši un pāris civilie saulesbrillēs un viens otrs arī maskā.

Izmeklēšanas komiteja 3.augustā pavēstīja, ka ir uzsākta krimināllieta pret FBK par iespējamu naudas legalizāciju aptuveni miljarda rubļu (13,7 miljonu eiro) apmērā.

8. augustā Korupcijas novēršanas fonda (FBK) ofisā un pie tā darbiniekiem ar kratīšanām ieradās vairāki drošības darbinieki.

Bijušais Alekseja Navaļnija priekšvēlēšanas kampaņas vadītājs Leonīds Volkovs paziņoja, ka izmeklētāji dizaineriem konfiscējuši iMac datorus un četrus neizpakotus klēpjdatorus, kas bija nopirkti, lai aizvietot jau iepriekšējā kratīšanā atsavināto tehniku. Lielākā daļa no tā, kas atsavināti  - "grāmatvedības dokumenti par visiem gadiem".

FBK veicis izmeklēšanu par daudzu Krievijas amatpersonu turības apšaubāmo izcelsmi.

Vienas šādas izmeklēšanas rezultātā tapis video par Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu, kas tīmekļa vietnē "YouTube" skatīts 31 miljonu reižu.

Navaļnijs šobrīd izcieš 30 dienu apcietinājumu, kas viņam piespriests saistībā ar apsūdzībām par publisku sapulču noteikumu pārkāpumu.

28.jūlijā viņš no cietuma tika nogādāts slimnīcā ar spēcīgu alerģisku reakciju. Navaļnija ārste pieļāva, ka opozicionārs saindēts.

Vairāki Navaļnija līdzgaitnieki atrodas policijas apcietinājumā saistībā ar protestiem, kas Maskavā izraisījušies pēc varasiestāžu atteikuma reģistrēt opozīcijas kandidātus pašvaldības vēlēšanām.

Piketos Maskavā pieprasa godīgas vēlēšanas

Krievijas galvaspilsētā Maskavā sestdien notika vairāki individuālie piketi, kuros pieprasīja godīgas vēlēšanas un izbeigt politiskās represijas.

gallery icon
21

10.augusta vērienīgais mītiņš Maskavā, kur atkal aizturēti simtiem protestētāju

gallery icon
35

Protesti Maskavā 2019. gada 27. jūlijā - cilvēku tūkstoši iziet ielās, pieprasot godīgas vēlēšanas

gallery icon
94