foto: AFP/Scanpix
Venecuēla noliedz ASV apgalvojumus, ka Krievijas karavīri atbalstītu Maduro
Krievijas militārā lidmašīna Venecuēlā.
Pasaulē
2019. gada 10. jūlijs, 14:44

Venecuēla noliedz ASV apgalvojumus, ka Krievijas karavīri atbalstītu Maduro

Jauns.lv / LETA

Venecuēlas militārais atašejs Maskavā trešdien noliedzis ASV militārpersonu apgalvojumus, ka Krievija izvietojusi Venecuēlā savus karavīrus prezidenta Nikolasa Maduro atbalstam.

Šādi apgalvojumi ir nepamatoti un liecina, ka ASV nepārzina Krievijas un Venecuēlas aizsardzības sadarbības detaļas, sacīja Hosē Rafaels Torrealba Peress.

Krievija, kas ir viens no Venecuēlas valdības galvenajiem sabiedrotajiem, iepriekš atzinusi, ka nosūtījusi uz Dienvidamerikas valsti tehnisko personālu militāro iekārtu apkalpošanai atbilstoši līgumam.

foto: AFP/Scanpix
Krievijas militārā lidmašīna Venecuēlā.

ASV admirālis Kregs Falers otrdien sacīja ASV Senāta Bruņoto spēku komitejai, ka Krievija aizvadīto desmit gadu laikā pārdevusi Venecuēlai bruņojumu teju deviņu miljardu dolāru vērtībā, arī "kaujas lidaparātus, tankus un raķešu sistēmas "zeme-gaiss"".

Viņš arī norādīja, ka "tur ir Krievijas karavīri, tur ir Krievijas aizsardzības jomas līgumstrādnieki, viņu klātbūtne Venecuēlā lēšama simtos".

Šis Krievijas personāls "atbalsta Maduro režīmu", sacīja ASV Dienvidu pavēlniecības komandieris Falers.

"Viņi gādā, lai Krievijas iekārtas darbotos. Viņi pilnā apjomā veic aktivitātes, kādas jūs varētu sagaidīt no ārvalsts sava marionešu režīma atbalstam," sacīja Falers.

Turpinoties pārtikas un medikamentu trūkumam, no naftas atkarīgā Venecuēlas ekonomika nonāca uz sabrukuma sliekšņa, bet valstī izraisījās protesti pret Maduro.

ASV par pagaidu prezidentu atzinušas opozīcijas līderi Huanu Gvaido.