foto: REUTERS/SCANPIX
Francijas policija ir gatava veikt masu aizturēšanas "dzelteno vestu" protestu laikā
Pasaulē
2019. gada 20. marts, 11:50

Francijas policija ir gatava veikt masu aizturēšanas "dzelteno vestu" protestu laikā

Jauns.lv / LETA

Francijas policija ir gatava veikt masu aizturēšanas, ja "dzelteno vestu" demonstranti nepakļausies protestu aizliegumam, paziņojis Francijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Lorāns Nunjess.

Viņš paziņoja, ka, sākot no sestdienas, varasiestādes turpmāk rīkosies, vadoties no uzskata, ka šādu neatļautu protestu vienīgais mērķis ir radīt nekārtības.

foto: REUTERS/SCANPIX

Šādas demonstrācijas tiks izjauktas un nepieciešamības gadījumā tiks veiktas masveida aizturēšanas, norādīja Nunjess.

Francijas premjerministrs Eduārs Filips pirmdien pavēstīja, ka, reaģējot uz sestdien pieredzētajām nekārtībām, tiks aizliegta protestu rīkošanu tādās vietās kā Elizejas lauki.

"Dzelteno vestu" protests Parīzē kārtējo reizi pāraug vardarbībā

Francijas "dzelteno vestu" protesta akcijas organizatori sestdien izsludinājuši "ultimāta" akciju, kas sestdien Parīzes centrā pulcējusi lielu skaitu cilvēku un ātri ...

gallery icon
60

Premjers arī kritizēja policijas darbu sestdienas protestu laikā, piebilstot, ka prezidents Emanuels Makrons atcels no amata Parīzes policijas priekšnieku Mišelu Delpiku, kura vietā stāšoties Didjē Lalmā.

Filips norādīja, ka kārtības uzturēšanas plāns neesot ticis atbilstoši īstenots un ka kritika, kas izskanējusi par gumijas ložu pielietošanu, novedusi pie "nepiemērotu instrukciju" izdošanas nolūkā ierobežot to izmantošanu.

Arī Nunjess sacīja, ka augstāk stāvošie policisti devuši saviem padotajiem šādas instrukcijas, bet valdība par to nav informēta.

"Un tāpēc vietā stāsies jauna komanda un izpildīs instrukcijas, ko mēs izdosim," norādīja Nunjess.

Gumijas ložu izmantošana protestētāju savaldīšanā ir izpelnījusies kritiku no Francijas kreisā spārna opozīcijas un Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāres Duņas Mijatovičas.

Vairāk nekā 20 protestēji gumijas ložu dēļ zaudējuši redzi vienā no acīm.