foto: Ekrānuzņēmums
250 "United Airlines" pasažieriem 14 stundas neļauj pamest lidaparātu; durvis saplīsušas un ārā -20 grādu sals
2019. gada 20. janvāris, 23:56

250 "United Airlines" pasažieriem 14 stundas neļauj pamest lidaparātu; durvis saplīsušas un ārā -20 grādu sals

Jauns.lv

Nedēļas nogalē ar nepatīkamu incidentu saskārās lidsabiedrības "United Airlines" pasažieri reisā no Ņuarkas, Ņūdžersijas uz Honkongu, vēsta CNN. Lidmašīnai ar 250 pasažieriem nācās veikt ārkārtas nosēšanos Gūsbejas lidostā Kanādas ziemeļaustrumos.

Vienu no pasažieriem lidojuma laikā skāra veselības problēmas, kā rezultātā lidaparātam sestdienas vakarā nācās veikt ārkārtas nosēšanos Kanādā. Lidmašīnā ieradās mediķi un viens pasažieriem tika nogādāts slimnīcā.

Drīz vien lidaparāts varēja atkal turpināt iesākto maršrutu, taču to negaidīti skāra tehniskas problēmas. Viens no reisa pasažieriem Sondžejs Datersons sociālajā vietnē "Twitter" vēstīja, ka ir saplīsušas lidaparāta durvis, kā rezultātā tās nebija iespējams aizvērst.

Naktī no sestdienas uz svētdienu gaisa temperatūra Gūsbejas lidostā Kanādā sasniedza -20 grādus pēc Celsija. Turklāt, ņemot vērā to, ka lidostā nakts laikā nestrādāja neviena muitas amatpersona, pasažieri nedrīkstēja pamest lidaparātu. 

Diemžēl mehāniķi lidaparāta durvis nespēja aizvērt stundām ilgi. Pasažieri sociālajos tīklos vēstīja, ka sāk izsīkt arī ēdiena un ūdens rezerves.

Pēc vairāk nekā 10 lidaparātā pavadītām stundām pie pasažieriem beidzot ieradās lidostas pārstāvji ar kafiju un virtuļiem, savukārt pēc 14 lidmašīnā pavadītām stundām pasažieriem tomēr atļāva izkāpt.

"United Airlines" vēsta, ka pēc pasažieriem tika nosūtīts cits lidaparāts, kas viņus atkal nogādāja Ņuarkas lidostā. "Mēs atvainojamies mūsu klientiem, mūsu apkalpes darbinieki dara visu iespējamo, lai palīdzētu viņiem šīs aizkavēšanās laikā," vēstīja lidsabiedrība.

Viens no pasažieriem "Twitter" ziņo, ka Gūsbejas lidostā kopumā 250 pasažieri pavadījuši gandrīz 19 stundas, no kurām 14 stundas cilvēki nedrīkstēja pamest lidaparātu.