foto: AP/Scanpix
Krievijas pilsonis lielveikalā Oslo sadūris sievieti; policijai aizdomas par teroraktu
Krievijas pilsonis Oslo lielveikalā sadūris sievieti, policija veic izmeklēšanu.
Pasaulē
2019. gada 18. janvāris, 19:24

Krievijas pilsonis lielveikalā Oslo sadūris sievieti; policijai aizdomas par teroraktu

Jauns.lv / LETA

Norvēģijas policija piektdien paziņojusi, ka kā iespējamu teroraktu izmeklē Oslo notikušu uzbrukumu ar nazi, par kuru aizdomās tiek turēts kāds Krievijas pilsonis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien Krievijas pilsonis, kurš, kā vēsta mediji, esot musulmanis, Oslo centrā gaišā dienas laikā sadūris kādu sievieti. Sieviete, kuras stāvoklis tiek raksturots kā kritisks, bet stabils, atrodas slimnīcā, kamēr aizdomās turētais drīz pēc uzbrukuma tika aizturēts.

"Ir iemesls noskaidrot, vai uzbrukums ar nazi bija saistīts ar terorismu, un izmeklētāji to centīsies noskaidrot," Norvēģijas iekšējās izlūkošanas dienesta PST priekšniece Benedikte Bjornlanda sacīja žurnālistiem.

Aizdomās turētais ir 20 gadus vecs Krievijas pilsonis, kurš ceturtdien ieradies Norvēģijā no Krievijas caur Zviedriju. Norvēģijas izlūkdienestiem viņš iepriekš nebija pazīstams.

PST lietas izmeklēšanā iesaistīts informācijas dēļ, kas piektdien atklājusies pratināšanas gaitā. "Viņš sacīja, ka gribējis nogalināt cilvēkus un ka tas bijis terorakts," medijiem norādīja Bjornlanda. Sabiedriskā raidorganizācija NRK vēsta, ka aizdomās turētais ir musulmanis.

foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas iekšējās izlūkošanas dienesta PST priekšniece Benedikte Bjornlanda atbild uz žurnālistu jautājumiem.

Nekas neliecina, ka uzbrukumā būtu iesaistīti citi cilvēki un ka būtu plānoti vēl citi uzbrukumi, apliecināja PST.

Izlūkdienests šobrīd arī izvērtē, vai Norvēģijā būtu paaugstināms draudu līmenis.

Izvērtējumā, kas publicēts 2018.gadā, PST norādīja - radikālā islāmisma iedvesmots uzbrukums valstī "ir iespējams". Ja apstiprināsies, ka ceturtdien notikušais uzbrukums ir radikālā islāmisma motivēts, tas Norvēģijā būs pirmais šāds gadījums.