foto: Google Maps
Dzīvo ar skatu uz Vidusjūru un Etnas vulkānu! Nelielā Sicīlijas pilsētiņā mājas var nopirkt par vienu eiro
Pasaulē
2019. gada 18. janvāris, 15:01

Dzīvo ar skatu uz Vidusjūru un Etnas vulkānu! Nelielā Sicīlijas pilsētiņā mājas var nopirkt par vienu eiro

Jauns.lv

Vēl viena Itālijas pilsēta nākusi klajā ar vilinošu piedāvājumu - Sambukas pilsētā Sicīlijā mājas iespējas iegādāties par tikai vienu eiro, ziņu "The Guardian".

Pārdošanā nonākuši vairāki desmiti īpašumu, kas atrodas Sambukā, - nelielā pilsētā, no kuras paveras gleznaini skati uz Vidussjūru un pludmalēm. 

Piedāvājuma mērķis ir palielināt Sambukas iedzīvotāju skaitu. Pēdējo gadu laikā pilsētas iedzīvotāji arvien biežāk pārceļas uz dzīvi lielākās pilsētās.

Vietējās varasiestādes paziņojušas, ka piedāvājumam var piekrist ikviens, tomēr, kā jau noprotams, tam ir arī "āķis". Iegādājoties īpašumu Sambukā par vienu eiro, jaunais īpašnieks piekrīt tuvāko trīs gadu laikā veikt mājas remontdarbus par vismaz 15 tūkstošiem eiro. 

foto: Google Maps

Tāpat, veicot darījumu, jāiemaksā piecu tūkstošu eiro liela drošības nauda. Šo summu Sambukas varasiestādes atdos uzreiz pēc tam, kad mājas remontdarbi būs pabeigti.

Sambukas pilsētā lielākoties atrodas sarkanīgas akmens mājas, kas būvētas divos stāvos. Tām ir privāti pagalmi, palmu dārzi un arkveida ieejas. Dienās, kad debesis ir gana skaidras, no pilsētas iespējams redzēt arī slaveno Etnas vulkānu.

Lai veicinātu mazpilsētu iedzīvotāju skaitu, pēdējo gadu laikā šādus darījumus piedāvā arvien vairāk. Apmēram pirms gada mājokli par vienu eiro Itālijas varasiestādes piedāvāja iegādāties arī Sardīnijas provincē Ollolai.