foto: Vida Press
Meganas kāzu kleita, iespējams, bija ievērojami lētāka nekā hercogienes Ketrīnas līgavas tērps
Megana Mārkla un princis Harijs kāzu dienā 2018. gada 19. maijā un Keita Midltone un princis Viljams 2011. gada 29. aprīlī.
Pasaulē
2018. gada 23. maijs, 15:05

Meganas kāzu kleita, iespējams, bija ievērojami lētāka nekā hercogienes Ketrīnas līgavas tērps

Kasjauns.lv

Jaunā Saseksas hercogiene Megana savā kāzu dienā ar princi Hariju bija ģērbusies modes nama „Givenchy” pēc pasūtījuma darinātā kāzu kleitā. Samērā vienkāršā, taču elegantā un skaistā. Karaļnama eksperte apgalvo, ka Meganas tērps, visticamāk, izmaksājis ievērojami mazāku summu, nekā hercogienes Ketrīnas kāzu kleita.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Megana apbūra līgavaini, kāzu viesus, Vindzoras iedzīvotājus un TV skatītājus, kad izkāpa no limuzīna baltajā līgavas kleitā, ko darinājusi modes nama „Givenchy” dizainere Klēra Veita Kellere.

foto: Vida Press

Lūk, daži fakti par skaisto „Givenchy” kāzu tērpu. Karaļnama eksperte Keitija Nikola arī salīdzinājusi abu karalisko līgavu – Meganas un Ketrīnas – kāzu kleitas un nākusi klajā ar saviem secinājumiem.

foto: Vida Press

Ko mēs zinām par Meganas kāzu kleitu?

Meganas kāzu kleitu darinājis modes nams „Givenchy”, kas nosaukts par godu tā dibinātājam franču dizaineram Hūbertam de Živenšī.

foto: Vida Press

Živenšī savulaik darinājis tērpus tādām stila ikonām kā aktrisei un nākamajai Monako princesei Greisai Kellijai, aktrisei Odrijai Hepbernai un rakstniecei Džekijai Kolinsai, slavenās seriāla „Dinastija” zvaigznes Džoanas Kolinsas māsai.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Meganas kāzu kleitu darinājusi modes nama „Givenchy” dizainere – angliete Klēra Veita Kellere.

foto: Vida Press

Kāzu kleitai ir gaumīgs dizains, trīs kārtu zīda organzas apakšsvārki un gara jo gara šlepe.

foto: Vida Press

Kas ir Meganas kleitas dizainere Klēra Veita Kellere?

Dizainerei Klērai Veita Kellerei ir 47 gadi un viņa ir no Anglijas pilsētas Birmingemas.

foto: Vida Press

Tērpu māksliniece iepriekš strādājusi pie tādiem modes namiem kā „Calvin Klein” un „Ralph Lauren”.

Modes namam „Givenchy” kā augstās modes mākslinieciskā direktore Kellere pievienojās vien 2017. gadā.

Meganas kāzu kleitas dizainere Klēra Veita Kellere

Jaunajai Saseksas hercogienei Meganai kāzu kleitu darināja franču modes nama „Givenchy” dizainere – angliete Klēra Veita Kellere.

gallery icon
10

Megana izvēlējusies Kelleri par savas kāzu kleitas dizaineri, jo viņas radītajiem tērpiem piemīt „nezūdoša vērtība un elegance, nevainojams piegriezums un ērtums.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Vida Press

Kāda bija Keitas Midltones kāzu kleita un vai tā izmaksāja vairāk?

Keita Midltone savā kāzu dienā 2011. gādā bija tērpusies modes nama „Alexander McQueen” vadošās dizaineres Sāras Bērtones radītā līgavas kleitā.

foto: Vida Press

Līdzīgi kā Meganas kleitai, arī Ketrīnas tērpam bija garās piedurknes, taču tā darināšanā vairāk bija izmantotas mežģīnes.

foto: Vida Press

Pagaidām vēl nav zināms, cik izmaksāja Meganas kāzu tērps, taču karaļnama eksperte Keitija Nikola atklāj, ka Megana, visticamāk, izvēlējusies kāzu tērpu, kura cena ir ievērojami zemāka, nekā Ketrīnas līgavas kleitas izmaksas.

foto: Vida Press

Izklaides programmai „Entertainment Tonight” eksperte Nikola norādījusi: „Bija runas, ka Megana gatava iztērēt simtiem tūkstošus sterliņu mārciņu savai kāzu kleitai. Nedomāju, ka tā ir patiesība.”

„Keitas Midltones līgavas tērps esot izmaksājis 250 000 sterliņu mārciņu. Kleitas rēķinu apmaksāja viņas vecāki Kerola un Maikls Midltoni.”

foto: Vida Press

„Nedomāju, ka Megana ir iztērējusi vairāk par šo summu un, šādi rīkojoties, centusies aizēnot nākamo karalieni.”

„Nedomāju, ka viņa vēlētos uzsākt dzīvi karaļnamā ar kritiku, ka par kāzu kleitu izšķiedusi 400 000 sterliņu mārciņu vai tam līdzīgu summu.”

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon
26