foto: ekrānuzņēmums no video
“Borat, varbūt vēlies atbildēt?” Prezidentu Vējoni parodē populārā amerikāņu humoršovā
Donalda Trampa atveidotājs, slavenais Holivudas aktieris Aleks Boldvins Vējoņa tēlu piesaka kā Boratu.
Pasaulē
2018. gada 8. aprīlis, 13:05

“Borat, varbūt vēlies atbildēt?” Prezidentu Vējoni parodē populārā amerikāņu humoršovā

Jauns.lv

Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīte ASV ievērojamu uzmanību sociālajos tīklos izpelnījās, pateicoties mūsu prezidenta neveiklajam sniegumam preses konferencē Baltajā namā, tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Vējoņa tēlu pamanījuši arī ļoti populārā humora raidījuma “Saturday Night Live” (SNL) veidotāji, kā rezultātā tapusi parodija par Latvijas valsts galvu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Raidījumā, kurš TV ekrānos nonāca šīs nedēļas beigās, Vējoņa tēls ticis iekļauts sižetā, kurā atainota ASV prezidenta Trampa tikšanās ar preses pārstāvjiem.

Blakus odiozajam ASV prezidenta tēlam, kuru atveido slavenais aktieris Aleks Boldvins un kurš tiek parodēts teju katrā SNL sērijā, šoreiz ar Latvijas valsts karogu aiz muguras, stāvēja arī mūsu prezidenta tēls.

Pirmā sižeta pilnajā versijā (kurš ir viens no svarīgākajiem raidījumā) redzams, ka blakus Vējonim stāv arī abu pārējo Baltijas valstu prezidentes - Lietuvas valsts galva Daļa Grībauskaite un Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.

Vējoņa tēls apsūdz Trampu melošanā

Vējoni atdarināja SNL aktieris Alekss Mofats, un šajā scenārijā Trampa atveidotājs Baldvins Latvijas prezidentu pieteica ar vārdiem: “Borat, varbūt vēlies atbildēt?” piespēlējot Vējonim reportieres jautājumu par skandalozo Trampa un pornoaktrises Stormijas Denielsas dēku.

Humora pilnajā sižetā reportiere atkārtoti norāda, ka jautājums ir adresēts Trampam, nevis Latvijas prezidentam, uz ko Tramps atbild: “Dod taču viņam iespēju!”

Pats Vējonis uz notiekošo reaģē, sakot: “Manas angļu valodas prasmes nav tās labākās, taču mūsu valstī ir tāds izteiciens, kurš aptuveni būtu tulkojams kā “šis cilvēks melo”,” norādot uz Donalda Trampa tendenci sagrozīt faktus mediju priekšā.

Raidījuma SNL pilnais sižets ar Vējoni:

Preses konference Baltajā namā:

“Saturday Night Live” (SNL) ir ASV vakara tiešraides televīzijas humora raidījums, kuru kopš 1975. gada 11. oktobra raida NBC televīzijas kanāls.

Raidījuma autors un programmas veidotājs ir televīzijas producents Lorns Maikls, taču pie tā savulaik strādājis arī televīzijas producents Diks Ebersols.

Baltijas valstu prezidenti ASV tiekas ar Donaldu Trampu

Baltijas valstu prezidenti ASV tiekas ar Donaldu Trampu

gallery icon
34

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās