Londonas namā sadedzis 23 gadus vecs sīriešu bēglis, kurš pirms nāves sūtījis sirdi plosošas ziņas
Šis 23 gadus vecais vīrietis nosaukts kā pirmais traģēdijas upuris. Muhameds atbēga no Sīrijas un Londonā studēja.
2017. gada 15. jūnijs, 20:14

Londonas namā sadedzis 23 gadus vecs sīriešu bēglis, kurš pirms nāves sūtījis sirdi plosošas ziņas

Kasjauns.lv

Apsekojot izdegušo daudzstāvu ēku "Grenfell Tower", atrastas vairāku cilvēku mirstīgās atliekas, taču identificēt varēs tikai sešus mirušos, šovakar vēsta BBC. Pārējo cilvēku līķi ir tiktāl sadeguši, ka personu identifikācija būtu ļoti grūta vai pat neiespējama.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz šim zināms, ka traģiskajā ugunsnelaimē 24 stāvu namā Londonā dzīvību zaudējuši 17 cilvēki. Teju simts cilvēku atrodas slimnīcās, daudzi no viņiem ir smagā un ļoti smagā stāvoklī.

Angļu mediji vēsta, ka atrastie līķi ir pārogļojušies. Vienlaikus zināms, ka policija saņēmusi vairākus iesniegumus par bezvēsts pazudušiem cilvēkiem.

Šis 23 gadus vecais vīrietis nosaukts kā pirmais traģēdijas upuris. Muhameds atbēga no Sīrijas un Londonā studēja.

Policija arīdzan nosaukusi pirmo traģēdijā mirušo - tas ir migrants no Sīrijas, 23 gadus vecais Muhameds Alhadžali. Viņš mitis torņa 14. stāvā. Nelaimes laikā inženierzinātņu students apmēram 2 stundu garumā telefoniski sazinājies ar saviem draugiem Sīrijā.

Mirušais jaunietis bijis viens no tiem, kurš sadedzis, gaidot ierodamies glābējus. Panikas ieskauts, viņš atpalika no savas ģimenes - tobrīd katrs glābies, kā var.

Kā vēsta BBC, atsaucoties uz Muhameda draugu teikto, pirms nāves viņš esot pateicis ardievas, jo "uguns mani ir sasniegusi". Muhameda brālis Omars no ugunsgrēka izglābies.

Londonā bāzētā sīriešu solidaritātes grupa (tā arī izplatīja jaunieša attēlu) pavēstījusi, ka mirušais puisis uz Lielbritāniju devies, bēgot no kara, bet nu dzīvību zaudējis tieši bēgļu gaitās. Muhameda brālis medijiem paudis, ka "Lielbritānija nespēja viņu pasargāt". 

Jau ziņots, ka joprojām nav zināms iemesls, kādēļ sākās ugunsgrēks augstceltnē un kādēļ tā pa visu lielo māju izplatījās tādā ātrumā. Tagad noskaidrots, ka liesmas izcēlās "Grenfell Tower" ceturtajā stāvā.

Londona šokā pēc postošā ugunsgrēka augstceltnē

Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm "Grenfell Tower", gājuši bojā vismaz seši cilvēki un 50 ...

gallery icon
33

Nodegušais "Grenfell tower" toreiz un tagad

Ēka celta septiņdesmitajos gados, un par lielu naudu atjaunota tikai nesen. Nu viss ir sadedzis.

gallery icon
29

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon
48
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās