Pasaulē
2011. gada 4. novembris, 14:59

Miglas dēļ Everesta apkaimē iesprostoti 1500 ārvalstu tūristi

Jauns.lv

Apmēram 1500 ārvalstu tūristi nevar tikt prom no Everesta apkaimes, jo biezās miglas dēļ apturēta aviosatiksme vienīgajā apkaimes nelielajā lidostā, piektdien paziņoja vietējās aviācijas amatpersonas.

Gada nogalē, kas Everesta apkaimē ir karstākā tūrisma sezona, to apmeklē tūkstošiem ārvalstu tūristu.

"Apmēram 1500 ārvalstu tūristi nevar tikt prom kopš trešdienas. Visas viesnīcas ir pārpildītas," teica nelielās Nepālas pilsētiņas Luklas Tenzingas-Hilarijas lidostas vadītājs Utsabs Karels.

"Viesnīcās pārslodzes dēļ beidzas pārtika. Simtiem cilvēku dzīvo teltīs," telefonsarunā aģentūrai AFP stāstīja Karels.

"Savukārt tie, kas bija ceļā uz Luklu, ir palikuši tur, kur bija, pēc tam, kad uzzināja par sliktajiem laikapstākļiem," viņš klāstīja.

Gaidāms, ka migla izkliedēsies līdz svētdienai, norādīja lidostas vadītājs, piebilstot, ka no apkaimes prom netiek tūristi, tostarp no ASV, Lielbritānijas un Vācijas.

Nepāla ir populārs kalnos kāpēju un grūtu pārgājienu cienītāju galamērķis ar astoņām no 14 pasaules augstākajām virsotnēm, kas paceļas vismaz 8000 metrus virs jūras līmeņa, tostarp arī pasaules augstākā virsotne Everests.

Labos laikapstākļos ik dienas Luklas lidosta apkalpo apmēram 500 pasažierus. Tomēr lidmašīnu reisi kalnainajā Nepālā bieži tiek atcelti slikto laikapstākļu izraisītās nepietiekamās redzamības dēļ.

BNS