Izliekoties par Džastinu Bīberu, pedofils savaldzina mazgadīgas meitenes. FOTO
Vīrietis panācis, ka mazas meitenes viņam uzticas, un tad pedofils pierunājis bērnus vebkameras priekšā izģērbties un licis veikt dažādas netiklas un bērnu vecumam neatbilstīgas darbības.
Pasaulē
2013. gada 17. septembris, 13:29

Izliekoties par Džastinu Bīberu, pedofils savaldzina mazgadīgas meitenes. FOTO

Jauns.lv

Lielbritānijā pedofilam Robertam Hanteram tiesa piespriedusi 14 gadu cietumsodu par netiklām un „sadistiskām” darbībām ar bērniem. Varmāka savām vajadzībām izmantoja internetu – sociālos tīklus un Skype, proti, noziegumi tika veikti virtuāli, nevis realitātē.

Roberts Hanters savus upurus meklēja sociālajā tīklā „Facebook”, Skype programmu un vēl dažus citus interneta saziņas tīklus. Pedofils ir 35 gadus vecs, bet viņa jaunākais upuris bija deviņus gadus veca meitene. Roberts Hanters mainīja savas identitātes – visbiežāk izvēloties bērnu iecienītā dziedātāja Džastina Bībera vārdu – un ar saviem tekstiem „savaldzināja” nolūkotos bērnus.

Robertu Hanteru meklēja pat interpols, un pērnā gada decembrī virtuālo pedofilu arī izdevās aizturēt. No tiesas materiāliem izriet, ka vīrietis panācis, ka mazas meitenes viņam uzticas, un tad pedofils pierunājis bērnus vebkameras priekšā izģērbties un licis veikt dažādas netiklas un bērnu vecumam neatbilstīgas darbības. Hanters kontaktējies ar 9-12 gadus vecām meitenēm no visas pasaules – Eiropas, ASV, Āzijas -, un pedofila kolekcijā bija apmēram 800 seksuāla rakstura fotogrāfijas un ekrānšāviņi no vebkameru video.

Sadarbojoties daudzu valstu policijām, izdevās nelietim nākt uz pēdām. Viņa pēdējais pazemojuma upuris bija kāda desmitgadīga meitene no Tasmānijas. Izmantojot ierasto sakāmo, arī viņu Hanters bija apbūris izliekoties par jauku pusaugu zēnu, taču citur pasaulē viņš bieži izmantoja attēlus no Džastina Bībera privātā arhīva (piemēram, lejuplādētas privātās bildes no mūziķa tvitera konta).

Gadījumos, kad kāds no upuriem draudējis par viltus Bīberu pastāstīt vecākiem vai policijai, Hanters šantažējis meitenes ar seksa video, kas nu jau bija viņa īpašumā. Viņš sacījis, ka izvietos video visā internetā. Šādā veidā meitenes tika apklusinātas.

Piespriežot pedofilam Hanteram 14 gadus ieslodzījumā, tiesnesis pauda, ka šai tiesai jābūt par paraugprāvu, lai vecāki redz, ka pedofili uzdarbojas arī internetā, un virtualitātē bērnu nebūt nav pasargāti no varmākām, kas apmierina savas seksuālās tieksmes.

Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmums no thedailymail.co.uk, Bulls Press