3dienas
12stundas
24minūtes
19sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Samaksāja 50 eiro, bet malku nesaņēma." Valsts policija pabeidz izmeklēšanu par krāpšanu Liepājā
foto: Evija Trifanova/LETA
Sabiedrība

"Samaksāja 50 eiro, bet malku nesaņēma." Valsts policija pabeidz izmeklēšanu par krāpšanu Liepājā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par krāpšanu, kur vīrietis, ievietojot sludinājumu par malkas iegādi, saņēma naudu no potenciālajiem pircējiem, taču malku tā arī nepiegādāja.

"Samaksāja 50 eiro, bet malku nesaņēma." Valsts po...

Valsts policijā tika saņemta informācija, ka kāda sieviete, atsaucoties uz sludinājumu par malkas iegādi, veica iemaksu 50 eiro apmērā, taču malku nesaņēma. Īsā laika posmā šāda informācija saņemta no vairākām personām –  vīrietis samaksāja 50 eiro par malkas iegādi, bet malku nesaņēma, cits vīrietis aizskaitīja naudu 28,80 eiro par malkas iegādi, taču malku nesaņēma. 

Valsts policijas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un noskaidroja iespējamo vainīgo personu. Noskaidrots, ka vīrietis vietējā Liepājas ziņu portālā ievietoja sludinājumu, par to, ka pārdod malku un uz sludinājumu atsaucās sieviete, kura aizskaitīja 50 eiro par malkas iegādi, bet nav saņēmusi ne malku, ne iemaksāto naudu, tāpat arī pārējos gadījumos – personas atsaucās uz sludinājumu vietējā portālā. 

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā un nodevušas krimināllietas materālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka šādus darījumus ieteicams veikt klātienē, kad pārdevējs var pārliecināties par to, ka nauda saņemta un pircējs var pārliecināties par to, ka prece ir pieejama.