3dienas
14stundas
25minūtes
43sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Medvedevs paziņo par plāniem panākt ASV sabrukumu un piedraud "iznīcināt cilvēci"
foto: Nikolay Vinokurov / Alamy/ Vida Press
Dmitrijs Medvedevs.
Pasaulē

Medvedevs paziņo par plāniem panākt ASV sabrukumu un piedraud "iznīcināt cilvēci"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas ārpolitikas mērķis ir ASV sabrukums vai pretsvara radīšana Amerikai, bet uzdevumu vidū ir "maksimāla Rietumu, tostarp Eiropas, novājināšana un pazemošana", paziņojis Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.

Medvedevs paziņo par plāniem panākt ASV sabrukumu ...

"Mērķis var būt tikai viens - pašu ASV sabrukums. Vai, kā minimums, pilnvērtīga pretsvara radīšana Amerikai, kā tas bija PSR savienības un Varšavas līguma pastāvēšanas laikā. Un šeit jau redzamas jaunas bilances perspektīvas: Šanhajas Sadarbības organizācija, BRICS (jaunietekmes tirgus valstu savienība), citas reģionālās savienības, visaptveroša attiecību attīstība ar globālo dienvidu valstīm," "Telegram" kanālā rakstīja Medvedevs.

Pēc viņa teiktā, alternatīva šādam spēku līdzsvaram ir "totāls karš līdz pilnīgai cilvēces iznīcināšanai". "Pasaule bez līdzsvara šodienas apstākļos neizvilks pat gadu desmitu. Ja Rietumi neapzinās šo neviltīgo patiesību, tad visiem ir beigas. Un tā nav situācija, kad vieninieku bojāeja nozīmēs citu uzvaru..." secināja Medvedevs.

Iepriekš Medvedevs aicināja katru dienu censties nest "maksimālu kaitējumu" ASV un to sabiedrotajiem par sankcijām, ko viņi ieviesuši pret Krieviju un tās pilsoņiem. Konkrēti viņš runāja par nepieciešamību "iznīdēt" rietumvalstu enerģētiku, rūpniecību, transportu, banku un sociālos pakalpojumus, vēsta "The Moscow Times".

Tāpat Medvedevs sprieda par visu iespējamo bruņojuma veidu, izņemot kodolieročus, nodošanu Rietumu "ienaidniekiem" un uzstāja, ka kosmosā jāuzsāk karš. Tāpat Sovbeza pils. aicināja sarīkot masu nekārtības lielākajās rietumvalstu pilsētās.

ASV un to sabiedroto dzīvei ir jāpārvēršas "par vienlaidus ārprātīgu murgu, kurā viņi nespēs atšķirt mežonīgu izdomu no dienas reālijām, infernālo ļaunumu no dzīves rutīnas", uzsvēra Medvedevs. "Un nekādu noteikumu attiecībā uz ienaidnieku! Lai saņem visi pilni par kaitējumu Krievijai un pēc iespējas slimāki! Katrs var izdarīt savu artavu!” viņš piebilda.

Pirms tam Medvedevs piedraudēja izbeigt civilizāciju Krievijas pastāvēšanas apdraudējuma gadījumā. "Sabrukusī impērija zem savām atlūzām aprok pusi pasaules vai pat vairāk, taču to negrib saprast tie, kas vispirms sagrāva PSRS, bet tagad cenšas iznīcināt Krievijas federāciju", apgalvoja Krievijas politiķis.