2dienas
5stundas
25minūtes
49sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Spēlēt tur, kur īsti negribu, nešķita loģiski!” Kārlis Čukste skaidro, kāpēc 27 gadu vecumā liek punktu hokejista karjerai
foto: EPA/Scanpix
Kārlis Čukste (centrā) pēc Latvijas uzvaras cīņā par bronzu 2023. gada pasaules čempionātā.
Hokejs

“Spēlēt tur, kur īsti negribu, nešķita loģiski!” Kārlis Čukste skaidro, kāpēc 27 gadu vecumā liek punktu hokejista karjerai

Toms Mālmeisters

Jauns.lv

Bijušais hokejists Kārlis Čukste sarunā ar portālu Jauns.lv skaidroja galvenos iemeslus sportista karjeras noslēgšanai 27 gadu vecumā. Šobrīd viņš ASV sācis darbu kā treneris, pārsvarā strādājot ar bērniem un jauniešiem. 

“Spēlēt tur, kur īsti negribu, nešķita loģiski!” K...

Nesen vien 27 gadu vecumā par hokejista karjeras beigām paziņoja Latvijas izlases aizsargs Kārlis Čukste. Viņš 2023. gadā ar valstsvienību kļuva par bronzas medaļnieku pasaules čempionātā, kopumā izlasi pārstāvot trijos šādas raudzes turnīros. Pēdējā karjeras pieturvieta Čukstem bija Zviedrijas pēc spēka otrās līgas klubs Jēvles “Brynas” (49 spēlēs 0+13, 13 "play-off" mačos 1+2), kuram latvietis palīdzēja triumfēt čempionātā un pacelties uz virslīgu. 

Šobrīd Čukstes dzīve rit ASV, pusotras stundas braucienā no Ņujorkas. Sarunā ar Jauns.lv nu jau bijušais hokejists uzsvēra, ka nozīmīgākais karjeras noslēgšanas iemesls bijis pienācīga piedāvājuma nesaņemšana. “Ja pagājušās sezonas laikā jau būtu saņēmis piedāvājumu, kas būtu forši, tad nemaz neiedomātos beigt. Taču es sēdēju mājās neziņā. Man tomēr ir ģimene, un ceļot pa pasauli, spēlējot tur, kur īsti negribu, man nešķita loģiski,” pauž Čukste. Par karjeras beigšanu viņš sācis pamazām aizdomāties jau kopš vasaras, nopietnāk to sākot apsvērt brīdī, kad Latvijas hokeja izlase cīnījās par vietu 2026. gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Hokejists neatradās sastāvā, galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam to skaidrojot ar privātiem apsvērumiem. “Tobrīd vēl līdz galam nezināju lēmumu. Turpināju trenēties, cerot, ka vēl kāds piedāvājums sekos, taču sirdī sāku pamazām saprast, ka būs jāizvēlas alternatīva.”

Starpsezonā Kārlis veicis pārrunas ar nu jau bijušo komandu “Brynas”, kuras menedžeris godīgi Čukstem atklājis, ka viņa vietā atrasts vietējais hokejists. “Viņš man atklāti teica – ja nevarēsim dabūt to savējo, kurš komandā spēlējis jau iepriekš un kuru fani labi zina, tad mēs zvanītu tev. Tā kā viņš tika piesaistīts, tad vietas un arī naudas vairs nebija.” Čukste neizslēdz iespēju, ka pie ļoti laba piedāvājuma vēl var atgriezties hokejā, šādu scenāriju gan vērtējot kā maz ticamu. “Katrā ziņā būšu gatavs. Neko neizslēdzu, taču šaubos, ka, ja nebija piedāvājumu pirms diviem mēnešiem, tad divus mēnešus vēlāk, kad jau esmu beidzis spēlēt hokeju, kāda no labām komandām domās – mums viņš nebija vajadzīgs labā formā, bet ir riktīgais spēlētājs četrus mēnešus vēlāk.” 

Pārdomu laikā nācis piedāvājums ASV sevi izmēģināt trenera arodā un tieši šo virzienu izvēlējies Kārlis Čukste. Viņa ģimenē šis arods ir labi zināms – Kārļa tēvs Ainārs Čukste ir pazīstams sieviešu basketbola treneris, kurš savulaik vadījis gan “TTT Rīga”, gan Latvijas sieviešu izlasi, bet šobrīd jau ilgstoši strādā ar jauno paaudzi. Kārlis sācis darbu pārsvarā ar bērniem un jauniešiem, piedāvājot individuālos un grupu treniņus ar mērķi padarīt viņu hokeja prasmes labākas. “Nevar zināt, kur mani aizvedīs trenera karjera,” saka Čukste, neizslēdzot, ka vēlētos nākotnē strādāt ne tikai ar bērniem. 

Pilnu interviju ar Kārli Čuksti par iemesliem noslēgt hokejista karjeru 27 gadu vecumā, spilgtākajiem brīžiem karjerā un nākamo dzīves lappusi būs iespējams lasīt Jauns.lv jau tuvākajās dienās.