Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ostapenko saglabā pozīciju WTA rangā; Štrombaham jūtams kāpums
foto: ZUMAPRESS.com
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi

Ostapenko saglabā pozīciju WTA rangā; Štrombaham jūtams kāpums

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabā 15. pozīciju.

Ostapenko saglabā pozīciju WTA rangā; Štrombaham j...

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja rangā pakāpusies par piecām vietām un ieņem 125. pozīciju, Anastasija Sevastova pakāpusies par vienu vietu uz 363. pozīciju, bet Diāna Marcinkēviča ir par sešām vietām augstāk kā pirms nedēļas un atrodas 381. vietā.

Savukārt Kamilla Bartone ir divas vietas augstāk (503.), Daniela Vismane zaudējusi četras pozīcijas (579.), Sabīne Rutlauka pakāpusies par astoņām pozīcijā (1061.), WTA rangā pirmo reizi ir Adelina Lačinova, ieņemot 1101.v ietu, Margarita Ignatjeva zaudējusi vienu vietu (1157.), Valērija Kargina ir par astoņām vietām augstāk (1238.). Pirmo reizi WTA rangā ir arī Marija Semeņistaja, ierindojoties 1386.pozīcijā.

Ranga līderpozīcijā atgriezusies baltkrieviete Arina Sabaļenka, kurai otrajā pozīcijā seko vienu vietu zaudējusī poliete Iga Švjonteka, trešo vietu saglabā amerikāniete Korija Gofa, ceturto - amerikāniete Džesika Pegula, piekto - Jeļena Ribakina no Kazahstānas, kurai seko Jasmīne Paolīni no Itālijas. Joprojām septītā ir Džena Cjiņveņa no Ķīnas, astotā - Emma Navarro no ASV. Uz devīto pozīciju pakāpusies krieviete Darja Kasatkina, kamēr labāko desmitnieku noslēdz Beatrise Hadada Maja no Brazīlijas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā sesto vietu, bet viņas pāriniece ukrainiete Ludmila Kičenoka ieņem trešo pozīciju. Darja Semeņistaja nav mainījusi savu pozīciju un atrodas 127. vietā, Vismane atguvusi astoņas vietas (241.), Marcinkēvičai ir deviņu vietu kāpums (252.), Bartonei padevies divu vietu kāpums (326.), Ignatjeva ir par vienu vietu augstāk (865.), Daniela Dārta Feldmane atkāpusies par četrām pozīcijām (1276.), Marina Markina ir par divām pozīcijām zemāk (1289.), bet Kargina zaudējusi desmit vietas (1528.).

Ostapenko pārī ar Kičenoku dubultspēlē jau ir garantējusi līdzdalību sezonas noslēguma finālturnīrā. Pasaules ranga līdere ir čehiete Kateržina Sinjakova, kura pēdējos turnīros spēlē kopā ar amerikānieti Teilori Taunsendu.

Tikmēr Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir atguvis 14 pozīcijas un ieņem 410. vietu. Kārlis Ozoliņš saglabā 679. pozīciju, bet Mārtiņš Rocēns zaudējis vienu vietu un atrodas dalītā 1337. pozīcijā.

Ranga pirmais astotnieks ir palicis nemainīgs un līderis joprojām ir itālietis Janiks Siners, kuram seko spānis Karloss Alkarass, Aleksandrs Zverevs no Vācijas, serbs Novāks Džokovičs un krievs Dabiils Medvedevs. Sesto vietu saglabā amerikānis Teilors Frics, septītais ir krievs Andrejs Rubļovs, astoto vietu ieņem norvēģis Kaspers Rūds. Bulgārs Grigors Dimitrovs ir par vienu vietu augstāk un atrodas devītajā pozīcijā, apasteidzot austrālieti Aleksu de Minoru, kurš noslīdējis par vienu vietu zemāk un noslēdz pirmo desmitnieku.

Dubultspēļu rangā par karjeras noslēgšanu paziņojušais Miķelis Lībietis ieņem 471. pozīciju, Štrombahs (877.) atguvis divas vietas, Rocēns pakāpies par 13 ailītēm uz dalītu 1598.v ietu, Ozoliņš atguvis astoņas vietas (dalīta 1739.), bet Daniels Tens pakāpies piecas vietas uz augšu (dalīta 2236.).