Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kas ir jaunā šova "Ir talants!" tiesnese Linda Šeļakova-Paulauska?
foto: no privātā arhīva
Horeogrāfe, digitālā satura veidotāja un divu bērnu māmiņa Linda Šeļakova-Paulauska ir viena no talantu šova "Ir talants!" tiesnesēm.
Slavenības

Kas ir jaunā šova "Ir talants!" tiesnese Linda Šeļakova-Paulauska?

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Horeogrāfe, digitālā satura veidotāja un divu bērnu māmiņa Linda Šeļakova-Paulauska ir viena no talantu šova "Ir talants!" tiesnesēm.

Kas ir jaunā šova "Ir talants!" tiesnese Linda Šeļ...

Šobrīd televīzijas skatītāji Lindu Šeļakovu-Paulausku iepazīst kā vienu no trim tiesnešiem, kas svētdienu vakaros vērtē talantīgus cilvēkus šovā "Ir talants!". Enerģiskā horeogrāfe arī pati ir piedalījusies televīzijas šovā ārpus Latvijas – Krievijas kanāla TNT šova "Танцы" trešajā sezonā. “Atlasē bija vairāk nekā 8000 dalībnieku. Es tiku līdz top 33, ar ko neizsakāmi lepojos. Tas bija ļoti grūts, bet pieredzes bagāts ceļš. Tagad, pati vērtējot šovā mūsu māksliniekus, saprotu viņu bažas un uztraukumu un jūtu līdzi katram dalībniekam. Tas nav viegli!”

foto: Publicitātes
Linda žūrijā.
Linda žūrijā.

Linda žurnālam "Kas Jauns" pauž uzskatu, ka katrā no mums ir kāds apslēpts talants, kas jāattīsta: “Mūsu kā tiesnešu uzdevums ir novērtēt, vai talants, ko šova dalībnieks mums rāda, ir pietiekami labi attīstīts, vai ar to ir strādāts, vai tas ir tādā līmenī, lai piedalītos šovā. Manuprāt, katrs cilvēks ir unikāls, arī talanti ir tik dažādi.”

Mammas diagnoze atsauc mājās no Londonas

Linda dejot sāka astoņu gadu vecumā, apmeklējot Kristīgo deju studiju. Atceroties to laiku, viņa ir pateicīga, ka bijusi šāda iespēja, jo nāk no lielas ģimenes, kurā auga piecas māsas. “Mammītei ar līdzekļiem kā bija, tā bija… Viņa nevarēja mūs katru vest uz pulciņiem un tos apmaksāt. Tāpēc Kristīgā deju studija man bija laba iespēja apgūt hiphopa dejas. Un jau no 12 gadu vecuma sākās mana hiphopa deju treneres pieredze,” atklāj viņa.

Horeogrāfiju Linda mācījusies Kultūras koledžā, zināšanas papildinājusi Londonā. “Devos ārpus Latvijas robežām, lai sevi pilnveidotu un attīstītu, jo, manuprāt, dejotājam un horeogrāfam visu laiku jābūt apritē, jāiegūst jaunākā informācija, nepārtraukti jāmācās. Ar vienu meiteni īrējām Londonas centrā istabu, apmeklēju visas iespējamās lekcijas un meistarklases. Tā bija lieliska pieredze un skola,” stāsta Linda un atklāj – kad kādu laiku bija mācījusies, pamanījusi izsludinātu kastingu. “Viens no šā projekta talantu meklētājiem bija visā pasaulē zināms horeogrāfs Braiens Frīdams. Kastingā bija vairāk nekā 300 dejotāju no dažādām pasaules valstīm. Es izgāju šo kastingu, mani apstiprināja projektā, no sajūsmas biju gluži kā “septītajās debesīs”. E-pasta vēstulē bija rakstīts, ka sāksim strādāt pie šā projekta pēc pusotras nedēļas, taču četras dienas vēlāk man piezvanīja mammīte un paziņoja, ka viņai ir konstatēts vēzis ceturtajā stadijā... Es nekavējoties devos uz Latviju. Ģimene man ir pirmajā vietā, un mamma man ir svēta. Līdz ar to aprāvās visas manas turpmākās gaitas Londonā, varbūt arī lielākas nākotnes iespējas. Taču studiju gada laikā es ieguvu ne tikai lieliskas zināšanas, bet arī pieredzi un apguvu citu valstu kultūru.”

Katru dienu saka paldies vīram

Par atbalstu lielu paldies Linda saka savam vīram. “Man ar viņu ir ļoti paveicies, jo vīrs atbalsta visas manas trakās un spontānās idejas un gaitas. Katru dienu viņam saku paldies, viņš ir man zelta vērts,” bilst Linda, kas ar Andreju Šeļakovu ir kopā jau 16 gadu, kopš 2019. gada – kā laulāts pāris.

foto: no privātā arhīva
Linda ar ģimeni.
Linda ar ģimeni.

Ģimenē aug četrgadīgais dēls Marks un meita Marianna, kas ir gadu veca. “Mēs paši tiekam galā ar bērniem, neizmantojot auklīšu pakalpojumus. Laika menedžēšana mūsu ģimenē ir pats galvenais; līdzko ir brīvs laiks, to veltām bērniem. Bērni mums ir pirmajā vietā, taču arī savus darbus un projektus es mēģinu izdarīt uz visiem simts, atdodot sirdi un dvēseli, un tajā visā man palīdz vīrs.” Horeogrāfe Jelgavā izveidojusi savu deju studiju "Night and Day", nu viņa paplašina savu darbību, un studija tiks atvērta arī Baložos. Tāpat Linda ir aktīva digitālā satura veidotāja, zināšanas apguvusi Latvijas Universitātē, studējot digitālo mārketingu. Sociālo tīklu satura veidošanai viņa pievērsās kovida pandēmijas ierobežojumu laikā, kad nevarēja strādāt savā profesijā, vadīt deju grupu nodarbības un pasniegt dejošanu. Taujāta, ar kāda veida saturu Lindai izdodas ieinteresēt "TikTok" platformā vairāk nekā 36,5 tūkstošus sekotāju, viņa atklāj, ka atspoguļojot savu ikdienu – dejošanu, laika pavadīšanu ar ģimeni, vīru un bērniem.