Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Toms Skujiņš spožā finišā izcīna uzvaru Japānas kausa kritērija braucienā
foto: Shutterstock/ Vida Press
Latvijas riteņbraukšanas līderis Toms Skujiņš arī sezonas noslēguma turpina demonstrēt lieliskus rezultātus.
Citi sporta veidi

VIDEO: Toms Skujiņš spožā finišā izcīna uzvaru Japānas kausa kritērija braucienā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien izcīnīja uzvaru Japānas kausa kritērija braucienā, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

VIDEO: Toms Skujiņš spožā finišā izcīna uzvaru Jap...

Kritērija braucienā riteņbraucēji veica 33,75 kilometrus, kas bija sadalīti 15 apļos.

Uzvarētājs tika noskaidrots starp desmit līderu grupā esošajiem riteņbraucējiem. Vadošajā grupā bija arī Skujiņš ("Lidl-Trek"), kurš pirmais uzsāka finiša spurtu un iegūto pārsvaru nosargāja, tiekot pie uzvaras. Latvijas riteņbraucējs šķērsoja finiša līniju pēc 41 minūtes un 32 sekundēm.

Otro vietu ieņēma šveicietis Mauro Šmits ("Jayco AlUala"), bet trešajā pozīcijā ierindojās Antuāns Habijs ("Soudal - Quick Step").

Finišēja 115 no 118 startējušajiem sportistiem.

Savukārt svētdien savās sezonas pēdējās sacensībās izcīnīja astoto vietu Japānas kausa grupas braucienā (UCI kat. 1.Pro.). Šajās sacensībās riteņbraucēji veica 144,2 kilometrus, kas bija sadalīti 14 apļos un katrā no tiem bija jāpārvar viens kāpums.

Apmēram pēc divām trešdaļām distances izveidojās atrāviena grupa, kuras sportisti vēlāk finišā iesaistījās cīņā par uzvaru. No priekšā palikušajiem pieciem sportistiem ātrākais bija amerikānis Neilsons Pauless ("EF Education - EasyPost"), pirmajā trijniekā finišējot arī beļģim Ilanam van Vilderam ("Soudal Quick-Step") un slovēnim Matejam Mohoričam ("Bahrain - Victorious"). Pirmie četri sportisti, starp kuriem bija arī kanādietis Maikls Vudss ("Israel - Premier Tech"), finišēja trīs stundās 33 minūtēs un 30 sekundēs, bet četras sekundes zaudēja beļģis Mauri Vansevenants ("Soudal Quick-Step"). Nākamie sportisti atpalika vairāk nekā četras minūtes un sestais finišēja Skujiņa komandas biedrs francūzis Žiljēns Bernārs ("Lidl - Trek"), bet pats latvietis bija priekšā nelielai grupai, kas uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 35 sekundes. Sezonas noslēdzošajās sacensībās Skujiņš izcīnīja 50 UCI punktus.