Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Eiropas "apslēptā pērle", par kuru tūristi vispār nezina: šeit ir viss, kas vajadzīgs!
foto: Vida Press
Tropea Itālijā.
Tūrisms

Eiropas "apslēptā pērle", par kuru tūristi vispār nezina: šeit ir viss, kas vajadzīgs!

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Itālija ir populāra atpūtas vieta miljoniem cilvēku no visas pasaules, jo tur ir gan garšīga virtuve, gan bagāta kultūra, gan saulains laiks, kas ļauj izbaudīt jūras peldi un daudz ko citu.

Daži reģioni, piemēram, Amalfi piekraste un Venēcija var būt pārāk pārpildītas ar tūristiem, īpaši vasaras un rudens mēnešos. Taču ir vieta, kas paliek relatīvi neskarta - tā ir Kalabrija, raksta "Express". Eksperti šo reģionu dēvē par "slēpto pērli", kas piedāvā visu to pašu - sauli, jūru, garšīgu ēdienu un spilgtu kultūru.

Medijs raksta, ka Tropea (viena no pilsētām Kalabrijā) ir ideāli piemērota tiem, kas meklē līdzsvaru starp pludmali un kultūru. Tā irpazīstama ar savām mājām kalnu virsotnēs un satriecošajiem skatiem uz jūru.

Viens no spilgtākajiem apskates objektiem ir klosteris Santa Maria del Izola - pasaku pils, kas paceļas pašā kalna galā. Sākotnēji viduslaikos to cēla kā vienkāršu baznīcu, taču drīz vien pēc zemestrīcēm 1783. un 1905. gadā ēka vairākas reizes tika pārprojektēta un pārbūvēta, teikts materiālā.

Baznīcas vēsture var būt noslēpumā tīta, taču pastāv uzskats, ka tās pirmie iemītnieki bija grieķu mūki vientuļnieki. Piedzīvojumu cienītāji var pievarēt stāvos pakāpienus, kas ved uz baznīcu, klaiņot pa tās zaļajiem dārziem un vērot krāšņu panorāmu.