Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Denisam Vasiļjevam lielisks sniegums "Skate America" sacensībās; Stepčenko debitē "Grand Prix" līmenī
foto: AFP/Scanpix
Deniss Vasiļjevs demonstrē lielisku sniegumu Teksasas pilsētā Alenā notiekošajās sacensībās.
Citi sporta veidi

Denisam Vasiļjevam lielisks sniegums "Skate America" sacensībās; Stepčenko debitē "Grand Prix" līmenī

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs sestdien ASV Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensības "Skate America" uzrādīja piekto rezultātu īsajā programmā, savukārt Sofja Stepčenko savā debijā šāda līmeņa mačos ierindojās 12. pozīcijā summā.

Denisam Vasiļjevam lielisks sniegums "Skate Americ...

Vasiļjevam sniegums īsajā programmā tika novērtēts ar 85,10 punktiem, kas deva stabilu piekto pozīciju 12 dalībnieku konkurencē.

Līderis pēc īsās programmas ar 99,69 punktiem ir ASV daiļslidotājs Iļja Maļiņins, ar ļoti ciešu rezultātu -  99,54 punkti - viņam seko japānis Kao Miura, bet trešais ar 93,89 punktiem ir Gruzijas pārstāvis Nika Egadze. Izvēles programma paredzēta svētdien plkst.19 pēc Latvijas laika. 

Tikmēr Stepčenko, kura īsajā programmā ar 44,56 punktiem bija pirmspēdējā, 11. pozīcijā, sestdien izvēles programmā tika novērtēta ar 93,36 punktiem un konkurentes neapsteidza. Summā 17 gadus vecā Latvijas daiļslidotāja iekrāja 137,92 punktus.

Uzvaru svinēja japāniete Vakaba Higuči, kura pēc ceturtās vietas īsajā programmā pēc tam uzvarēja izvēles programmā un summā ieguva 196,93 punktus. Otrā ar 195,22 punktiem bija viņas tautiete Rinka Vatanabe, bet trešā ar 194,83 punktiem - īsajā programmā uzvarējusī amerikāniete Izabo Levito.

"Skate America" ir pirmais no sešiem "Grand Prix" posmiem, kas tiek rīkoti dažādās pasaules valstīs. ISU "Grand Prix" fināls notiks decembrī. Abi Latvijas sportisti trenējas pie Šveices trenera Stefana Lambjēla.