Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Izraēla veic triecienus Beirūtā un Libānas dienvidos
foto: AP/Scanpix
Beirūta pēc Izraēlas gaisa trieciena.
Pasaulē

Izraēla veic triecienus Beirūtā un Libānas dienvidos

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Izraēla svētdien veikusi triecienu Libānas šiītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" komandcentram un pazemes ieroču darbnīcai Beirūtā, kā arī Libānas dienvidos, paziņoja Izraēlas armija.

Izraēla veic triecienus Beirūtā un Libānas dienvid...

Armija norādīja, ka trieciens veikts, balstoties izlūkošanas datos par "Hizbollah" izlūkošanas štāba komandcentru un pazemes ieroču darbnīcu Beirūtā.

Libānas plašsaziņas līdzekļi ziņoja par diviem Izraēlas veiktiem divus gaisa triecieniem Beirūtā pēc tam, kad Izraēlas armija brīdināja civiliedzīvotājus evakuēties no vairākām vietām Libānas galvaspilsētā. Izraēlas armija arī paziņoja, par trīs "Hizbollah" kaujinieku likvidēšanu citos triecienos Libānas dienvidos, kur veikti mērķēti triecieni.

Libānas Nacionālā ziņu aģentūra vēstīja, ka svētdienas naktī Izraēla Libānas dienvidos uzbrukusi vairāk nekā 50 pilsētām un ciemiem. Triecieni notikuši pēc tam, kad Izraēlas premjerministrs apsūdzēja Irānas atbalstīto "Hizbollah" atentāt mēģinājumā, uzbrūkot viņa rezidencei ar lidrobotu.

Pagājušajā mēnesī Izraēla sāka intensīvu operāciju pret Libānu un pēc nepilnu gadu ilgušām pārrobežu apšaudēm iesūtīja Libānā arī sauszemes spēkus.