Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
OHL rupeklim Kristiānam Zeltam kārtējo reizi piespriež diskvalifikāciju
foto: Ruslans Antropovs / HK Zemgale/LLU
Kristiāns Zelts "Zemgale"/LBTU sastāvā.
Hokejs

OHL rupeklim Kristiānam Zeltam kārtējo reizi piespriež diskvalifikāciju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Optibet" hokeja līgas (OHL) kluba Jelgavas "Zemgale"/LBTU spēlētājam Kristiānam Zeltam ir piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija, piektdien paziņoja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

OHL rupeklim Kristiānam Zeltam kārtējo reizi piesp...

Jau ziņots, ka "Zemgale"/LBTU ceturtdien izbraukuma spēlē ar 6:1 pieveica Viļņas "7bet Hockey Punks". Šajā spēlē neilgi pirms mača beigām Zelts saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. LHF ziņo, ka ceturtdien LHF Disciplinārā komisija pēc "5+20 minūšu noraidījuma par kaušanos" saskaņā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumu punktu 46.1 un pamatojoties uz LHF Disciplināro sodu nolikuma 6.1. un 14.1.punktu, piesprieda Zeltam trīs spēļu diskvalifikāciju.

Šī nav pirmā reize, kad Zeltu diskvalificē par rupju spēli OHL ietvaros. Pagājušajā sezonā izslēgšanas spēļu laikā pret "Prizma" vienā no epizodēm Zelts sāka konfliktu ar Artūru Apfelbaumu, kas rezultējās ar otrā nokrišanu uz ledus ar galvu. Apfelbaums guva traumu, kas gan varēja būt krietni nopietnāka. Sākotnēji Zeltam piesprieda 11 spēļu diskvalifikāciju, kuru vēlāk samazināja uz četrām spēlēm. Toreiz sākotnējā lēmumā LHF aicināja arī izskatīt hokejista licences anulēšanas iespēju. 

"Mogo"/"RSU" desmit spēlēs ir 19 punkti, bet Tallinas "Panter" ir 18 punkti 11 cīņās. 17 punkti desmit spēlēs ir "Zemgalei"/LBTU, septiņi punkti astoņos mačos - Rīgas "Prizma" vienībai, bet "Rīgas hokeja skola" ar vienu punktu astoņās spēlēs ir sestā septiņu komandu čempionātā. Latviju turnīrā pārstāv "Mogo"/RSU, "Rīgas hokeja skola", "Zemgale"/LBTU un "Prizma", Lietuvu - Elektrēnu "Energija" un Viļņas "7bet Hockey Punks", bet Igauniju - Tallinas "Panter".

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu, bet augstākās vietas ieņēmušās Latvijas un Lietuvas vienības tiks atzītas par savu valstu čempionēm. OHL čempionātā komandas aizvada sešu apļu turnīru, tiekot izspēlētām 126 spēlēm. Iepriekšējā sezonā par čempioniem kļuva "Mogo"/RSU hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Zemgale"/LBTU komandu.