Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Hamas" apstiprina Jahjas Sinvara nāvi, sola turpināt cīņu par Izraēlas iznīcināšanu
foto: REUTERS/SCANPIX
Tikmēr Izraēlā līksmo par Sinvara likvidēšanu
Pasaulē

"Hamas" apstiprina Jahjas Sinvara nāvi, sola turpināt cīņu par Izraēlas iznīcināšanu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Palestīniešu teroristu grupējums "Hamas" apstiprinājis sava līdera Jahjas Sinvara nāvi. Izraēlas armija ceturtdien paziņoja, ka militārā operācijā Gazas joslā likvidējusi trīs palestīniešu kaujiniekus, tai skaitā Sinvaru.

"Hamas" apstiprina Jahjas Sinvara nāvi, sola turpi...

Tikmēr "Hamas" militārais spārns Al Kasama brigādes" paudis apņēmību turpināt cīņu līdz "Palestīnas atbrīvošanai", kaut apzinās, ka cena būs ļoti augsta un nāksies zaudēt daudzus karavīrus un līderus. Grupējums paziņoja, ka atsakās "padoties ienaidniekam" un cīņa "nebeigsies līdz Palestīnas atbrīvošanai un pēdējā cionista padzīšanai", vēsta BBC.

Izraēla uzskata, ka 61 gadu vecais Sinvars kopā ar "Hamas" toreizējo militāro vadoni Mohammedu Deifu izplānoja 2023.gada 7.oktobra uzbrukuma Izraēlai, kas izraisīja karu Gazas joslā. Izraēlas armija paziņojusi, ka Deifs tika nogalināts uzbrukumā šī gada sākumā, bet teroristi to nav apstiprinājuši.

Izraēlas armija publiskoja video, kurā redzami pēdējie Sinvara dzīves mirkļi. Video, kas uzņemts ar bezpilota lidaparāta kameru, redzams vīrietis sabombardētā ēkā putekļu un gruvešu ielenkumā. Armija norādīja, ka neilgi pēc video uzņemšanas Sinvars tika nogalināts Rafahā, Gazas joslas dienvidos.

Sinvars augustā nomainīja "Hamas" vadībā Ismailu Haniju, kurš jūlija beigās tika likvidēts Teherānā.