Visām latviešu komandām negaidīti zaudējumi ULEB Eirolīgas mačos
foto: AP/Scanpix
Rolands Šmits cenšas kavēt franču izcelsmes amerikāņu basketbolistu Džeilenu Hoardu.
Basketbols

Visām latviešu komandām negaidīti zaudējumi ULEB Eirolīgas mačos

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars otrdien guva divus punktus Stambulas "Fenerbahce" zaudējumā savā laukumā ULEB Eirolīgas trešās kārtas spēlē, Rolands Šmits guva trīs punktus Stambulas "Anadolu Efes" neveiksmē Belgradā, bet Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" Andreja Gražuļa debijā līgā mājās atzina Kauņas "Žalgiris" pārākumu.

Visām latviešu komandām negaidīti zaudējumi ULEB E...

"Fenerbahce" ar 57:76 (12:26, 19:12, 11:16, 15:22) piekāpās Belgradas "Crvena zvezda". Žagars laukumā pavadīja 15 minūtes un 58 sekundes, realizējot divus soda metienus, taču netrāpot divus divpunktu metienus un tālmetienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divas kļūdas, pa četriem pārkāpumiem un izprovocētām piezīmēm pretiniekiem, kā arī efektivitātes koeficients nulle. Mājiniekiem 20 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Naidžels Heiss-Deiviss. Viesiem Džoels Bolombojs sakrāja 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas, bet 17 punktus guva Nemanja Nedovičs.

"Anadolu Efes" Belgradā piekāpās šajā pilsētā mājas spēles aizvadošajai Izraēlas komandai Telavivas "Maccabi", kas uzvarēja ar 93:91 (23:24, 29:28, 20:22, 21:17). Šmits 14 minūšu un 36 sekunžu laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja abus tālmetienus. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, pa divām personiskajām piezīmēm un izprovocētām piezīmēm pretiniekiem, kā arī efektivitātes koeficients viens. Viesiem 22 punktus guva Vensāns Puarjē, bet 21 punktu un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Džordans Nvora. "Maccabi" komandā 23 punkti un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja pirmo spēli ULEB Eirolīgā aizvadījušais Seibens Lī, 18 punktus un piecas atlēkušās bumbas Džeilena Hoarda kontā, bet 14 punkti, piecas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas sakrāja Tamirs Blats.

Tikmēr Gražuļa debijā Eirolīgā Itālijas vienība Boloņas "Virtus" mājās ar 68:71 (15:16, 15:28, 22:16, 16:11) piekāpās Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris". Gražulis laukumā pabija četras minūtes un desmit sekundes, punktus negūstot. Viņš netrāpīja grozā vienīgo divpunktu metienu, nopelnīja vienu personisko piezīmi un spēli beidza ar efektivitātes koeficientu -2. Mājiniekiem 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Vils Klaibērns, bet Kauņas komandā 15 punktus guva Dovīds Ģedraitis.

"Fenerbahce" ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem piekto vietu, "Anadolu Efes" ar bilanci 1-2 ir 11. vietā, bet Boloņas "Virtus" ir vienīgā komanda līgā, kura ir zaudējusi trijās spēlēs un ieņem pēdējo vietu 18 komandu vidū.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrāIepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".