Strautiņa lieliskais sniegums uzbrukumā sekmē uzvaru pret Šteinbergu; Zorikam panākums pret ungāriem
foto: IPA/SIPA
Artūrs Strautiņš savu šīs sezonas līdz šim rezultatīvāko spēli aizvadījis pret ļoti spēcīgu sāncensi FIBA Čempionu līgas turnīrā.
Basketbols

Strautiņa lieliskais sniegums uzbrukumā sekmē uzvaru pret Šteinbergu; Zorikam panākums pret ungāriem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolistu pārstāvēto komandu cīņā Itālijā Artūrs Strautiņš guva 22 punktus Tortonas "Derthona" uzvarā pār Mārča Šteinberga Manrezas "BAXI" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra otrajā spēlē.

Strautiņa lieliskais sniegums uzbrukumā sekmē uzva...

"Derthona" G grupas spēlē savā laukumā uzvarēja ar 102:85 (30:16, 25:22, 25:21, 22:26).

Strautiņš 27 minūtēs un 12 sekundēs laukumā realizēja trīs no septiņiem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem. Latvieša kontā arī divas rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, divas pārķertas bumbas, divas personiskās piezīmes, efektivitātes koeficients 19 un +/- rādītājs +18.

Šteinbergs 15 minūtēs un 49 sekundēs laukumā guva deviņus punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem. Latvieša kontā arī atlēkusī bumba, rezultatīva piespēle, kļūda, personiskā piezīme, pārķerta bumba, efektivitātes koeficients pieci un +/- rādītājs -11. Uzvarētājiem vairāk punktu par Strautiņu guva vien Kristians Vaitals, sakrājot 28 punktus. Viesiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Retīns Obasohans.

Tortonas klubs ar divām uzvarām divās spēlēs ir grupas turnīra tabulas galvgalī, bet "BAXI" ar vienu uzvaru divās cīņās ir otrā.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien Čehijas pilsētā Opavā ar 71:78 piekāpās Izraēlas vienībai Ramatganas "Maccabi". Pamatturnīrā tāpat kā iepriekšējā sezonā 32 komandas pirmajā posmā ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības. Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.

Tikmēr Kristers Zoriks guva desmit punktus "Le Portel" uzvarā savā laukumā FIBA Eiropas kausa spēlē. "Le Portel" F grupas spēlē ar 66:63 (14:13, 24:16, 14:17, 14:17) uzvarēja Ungārijas klubu Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar".

Zoriks mājinieku rindās laukumā devās pamatsastāvā, 20 minūtēs un 40 sekundēs realizēja visus trīs tālmetienus un vienīgo soda metienu, taču netrāpīja abus divpunktu metienus. Viņa kontā arī divas zem groziem izcīnītas bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, viena personiskā piezīme, kļūda, +/- rādītājs +15 un efektivitātes koeficients 14. Mājiniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Ivans Fevrijē, vēl pieciem basketbolistiem, ieskaitot Zoriku, gūstot vismaz desmit punktus. Viesiem rezultatīvākais ar 23 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Deivids Nikolss, bet 18 punktus guva Dāvids Vojvoda.

"Le Portel" un "Alba Fehervar" ar vienu uzvaru divās spēlēs ir turnīra tabulas galvgalī, bet Anrija Miškas pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar uzvaru vienīgajā spēlē ir trešā.

40 komandas ir sadalītas desmit grupās. Katras grupas uzvarētāji, kā arī sešas otro vietu ieguvējas sasniegs turnīra otro posmu. FIBA Eiropas kauss Vecā kontinenta rangā ir ceturtais turnīrs.